R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E  


kleurrijke wereldgerechten


























































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
BADRIDZHANI KHVELIT DA MATSUNIT
aubergine met kaas en yoghurt, 4 p., Georgië





2 aubergines
olijfolie
120 g feta
1 hardgekookt ei
4 el boter, gesmolten
2 dl yoghurt

optioneel:
zout en peper


Bereiding


Verwarm de oven voor op 250 C.

Snijd de uiteindes van de aubergines.
Snijd de aubergines in de lengte door en schep er het gedeelte met het zaad uit.
Leg de auberginehelften in een met olie ingevet bakblik en bestrijk ze met olijfolie.
Bak de auberginehelften 15 minuten.

Verkruimel de feta en prak het hardgekookte ei grof.
Meng de feta en de stukjes ei met de zachte boter.

Neem het bakblik met de aubergines uit de oven en verlaag de temperatuur naar 175 C.
Vul de holtes van de auberginehelften met het kaasmengsel en zet het bakblik weer in de oven.
Bak de aubergines met kaasvulling 45 minuten.
Serveren met yoghurt.


Info


Wat een heerlijk en bijzonder, hartig gerecht. Het is misschien even wennen aan de krokant geworden aubergineschil maar ook die "crunch" draagt bij aan het karakter van badridzhani khvelit da matsunit.
Niettemin een paar kanttekeningen.
Ik mis in dit recept zout -ondanks het zout van de feta- en peper. Ik heb ze als "optioneel" toegevoegd.
De hoeveelheid vulling is aan de magere kant. Voor 4 flinke, goed gevulde auberginehelften -het vruchtvlees gaat nog erg slinken- kun je de hoeveelheden gerust verdubbelen.



Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________