![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
R E C E P T E N G A L E R I E
| kleurrijke wereldgerechten
| ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Internationaal | Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________
| aubergine met kaas en yoghurt, 4 p., Georgië ![]() 2 aubergines olijfolie 120 g feta 1 hardgekookt ei 4 el boter, gesmolten 2 dl yoghurt optioneel: zout en peper Bereiding Verwarm de oven voor op 250 C. Snijd de uiteindes van de aubergines. Snijd de aubergines in de lengte door en schep er het gedeelte met het zaad uit. Leg de auberginehelften in een met olie ingevet bakblik en bestrijk ze met olijfolie. Bak de auberginehelften 15 minuten. Verkruimel de feta en prak het hardgekookte ei grof. Meng de feta en de stukjes ei met de zachte boter. Neem het bakblik met de aubergines uit de oven en verlaag de temperatuur naar 175 C. Vul de holtes van de auberginehelften met het kaasmengsel en zet het bakblik weer in de oven. Bak de aubergines met kaasvulling 45 minuten. Serveren met yoghurt. Wat een heerlijk en bijzonder, hartig gerecht. Het is misschien even wennen aan de krokant geworden aubergineschil maar ook die "crunch" draagt bij aan het karakter van badridzhani khvelit da matsunit. Niettemin een paar kanttekeningen. Ik mis in dit recept zout -ondanks het zout van de feta- en peper. Ik heb ze als "optioneel" toegevoegd. De hoeveelheid vulling is aan de magere kant. Voor 4 flinke, goed gevulde auberginehelften -het vruchtvlees gaat nog erg slinken- kun je de hoeveelheden gerust verdubbelen.
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |