|
R E C E P T E N G A L E R I E
kleurrijke wereldgerechten |
Internationaal | Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________
| tulbandcake, Tjechië 375 g boter 375 g tarwebloem 300 g suiker 1 1/2 zakje vanillesuiker 6 eieren 1/4 tl zout de rasp van 1/4 citroen het sap van 1 1/2 citroen 3 tl bakpoeder 50 g in stukjes geboken chocolade extra: boter en bloem poedersuiker Bereiding Laat de boter smelten. Voeg de suiker en de vanillesuiker toe en mix de boter en de suiker tot een schuimig geheel. Voeg de eieren, het zout, het citroensap en de citroenrasp toe en mix tot de ingrediënten goed gemengd zijn en een luchtig geheel vormen. Mix de bloem door het beslag. Schep de stukjes chocolade door het beslag. Verwarm de oven voor (150 C). Vet een tulbandvorm in met boter en strooi er wat bloem over. "Stort" het beslag in de tulbandvorm. Bak de babovka 45 minuten in de voorverwarmde oven en controleer dan of de cake helemaal gaar is (een houten prikker die je in de cake steekt moet er helemaal schoon uitkomen). Is de cake niet (helemaal) gaar, geeft die dan nog wat extra oventijd. Laat de tulband zeker 10 minuten afkoelen voor je die uit de vorm haalt (zet een bord of schaal op de tulbandvorm en draai het geheel om). Laat de cake verder afkoelen en strooi er vervolgens poedersuiker over (hoeveelheid naar smaak).
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |
---|