R  E  C  E  P  T  E  N  G  A  L  E  R  I  E

kleurrijke wereldgerechten










































































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
AVOCADO, SINAASAPPEL EN WATERKERSSALADE
Mexico, 4 p





2 rijpe avocado's, gehalveerd, ontpit en in schijfjes gesneden
2 bosjes waterkers
1/4 kop geschaafde amandelen
2 navelsinaasappels, in partjes
450 g schoongemaakte en gekookte middelgrote tot grote garnalen óf 2 koppen gekookte kip
4 palmharten, in de lengte in vieren gesneden

voor de vinaigrette:
1 kop sinaasappelsap
1/4 kop citroensap
1/4 kop witte azijn
1 el honing
1/2 tl zout
1/4 tl zwarte peper
1/2 kop plantaardige olie


Bereiding


De vinaigrette.
Giet het sinaasappelsap in een steelpannetje en breng het aan de kook.
Draai het vuur wat lager en laat het sap tot 2/3 deel inkoken en vervolgens afkoelen.

Meng het citroensap, de azijn, de honing, zout en peper en het gekoelde sinaasappelsap.
Voeg terwijl je met een garde stevig klopt geleidelijk de plantaardige olie toe. Klop tot de ingrediënten goed geëmulgeerd zijn.

Doe de waterkers en 3 eetlepels vinaigrette in een kom. Schep de waterkers om en verdeel die over vier borden.

Maak de borden op met de avocadoschijfjes, sinaasappelpartjes, garnalen en de palmharten.
Garneer de salade met de amandelen.
Druppel de rest van de dressing over de salade.


Info

 
Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________