R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten

























































































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
AVOCADO AND BLUE CHEESE SALAD
avocado en blauwe kaassalade, 4 p., Verenigde Staten





1/2 kop olijfolie
1/4 kop witte wijnazijn
1/2 tl geraspte citroenschil
2 el vers citroensap
2 el honing
2 tenen knoflook, geperst
1 tl zout
1 1/2 kop pecannoten
suiker
2 grote avocado's, gepeld en in stukjes
blauwe kaas, verkruimeld
240 g gemengde sla


Bereiding


Doe de 7 eerste ingediënten (olijfolie t/m zout) in een kom en klop ze tot een vinaigrette.

Doe de pecannoten en 3 el vinaigrette in een stevige afsluitbare plastic zak en schud de ingrediënten.
Voeg 2 el suiker toe en schud opnieuw zodat de noten en de suiker zich aan elkaar hechten.

Bekleed een bakplaat met bakpapier en spreid er de pecannoten gelijkmatig over uit.
Bak de noten 10 minuten in een op 175 C voorverwarmde oven. Schep ze een paar keer om.
Neem de bakplaat uit de oven. Strooi nog wat suiker over de noten en laat ze afkoelen.

Roer de stukjes avocado en de verkruimelde blauwe kaas door de resterende vinaigrette.
Verdeel de sla over 4 borden.  Verdeel er de pecannoten over.
Schep op het midden van de borden het avocado-blauwekaasmengsel met de vinaigrette.


Info


Laat voor een calorievriendelijker salade het suikeren en karameliseren van de pecannoten achterwege.

Deze salade lijkt veel op "Blauwe kaas-pecan-avocadosalade met honing-mosterdvinaigrette", eveneens naar een Amerikaans recept.
Door de andere hoeveelheden en verschillen in de dressing smaken de salades echter wezenlijk anders.




naar boven
Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________