|
R E C E P T E N G A L E R I E kleurrijke wereldgerechten |
| ||
---|---|---|---|---|
Internationaal Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________ |
avocado en blauwe kaassalade, 4 p., Verenigde Staten 1/2 kop olijfolie 1/4 kop witte wijnazijn 1/2 tl geraspte citroenschil 2 el vers citroensap 2 el honing 2 tenen knoflook, geperst 1 tl zout 1 1/2 kop pecannoten suiker 2 grote avocado's, gepeld en in stukjes blauwe kaas, verkruimeld 240 g gemengde sla Bereiding Doe de 7 eerste ingediënten (olijfolie t/m zout) in een kom en klop ze tot een vinaigrette. Doe de pecannoten en 3 el vinaigrette in een stevige afsluitbare plastic zak en schud de ingrediënten. Voeg 2 el suiker toe en schud opnieuw zodat de noten en de suiker zich aan elkaar hechten. Bekleed een bakplaat met bakpapier en spreid er de pecannoten gelijkmatig over uit. Bak de noten 10 minuten in een op 175 C voorverwarmde oven. Schep ze een paar keer om. Neem de bakplaat uit de oven. Strooi nog wat suiker over de noten en laat ze afkoelen. Roer de stukjes avocado en de verkruimelde blauwe kaas door de resterende vinaigrette. Verdeel de sla over 4 borden. Verdeel er de pecannoten over. Schep op het midden van de borden het avocado-blauwekaasmengsel met de vinaigrette. Laat voor een calorievriendelijker salade het suikeren en karameliseren van de pecannoten achterwege. Deze salade lijkt veel op "Blauwe kaas-pecan-avocadosalade met honing-mosterdvinaigrette", eveneens naar een Amerikaans recept. Door de andere hoeveelheden en verschillen in de dressing smaken de salades echter wezenlijk anders.
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |