![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
R E C E P T E N G A L E R I E
| kleurrijke wereldgerechten
| ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Internationaal | Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________
| 4 p., Engeland ![]() 2 aubergines, in 1 cm dikke schijven gesneden 6 el olijfolie plus extra 140 g rauwe, schoongemaakte garnalen 140 g chorizo, in schijfjes 400 g kikkererwten (blik), gespoeld en uitgelekt 1/2 rode ui, in dunne ringen 100 g (baby)spinazie flinke handvol peterselie, fijngehakt voor de dressing: 1/2 teen knoflook, geperst 2 el olijfolie sap en rasp van 1 citroen 1/4 tl gemalen komijn 2 tl honing 2 kleine ingemaakte citroenen, vruchtvlees verwijderd en de schil fijngesneden zout en peper Bereiding Bestrijk m.b.v. een keukenkwastje de aubergines met olijfolie en kruid ze met zout en peper. Grill ze in een paar partijen aan beide kanten tot ze grillstrepen vertonen. Terzijde zetten. Maak een dressing van de knoflook, olijfolie, het citroensap, de komijn en de honing en voeg er de citroenrasp en de fijngesneden schil van de ingemaakte citroenen aan toe. Breng de dressing op smaak met zout en peper. Grill de garnalen in een klein beetje olie 1 à 2 minuten aan beide kanten en kruid ze met zout en peper. Leg ze op een bord. Leg de schijfjes chorizo in de grillpan en grill ze tot ze hun vet gaan afgeven en krokant worden. Draai ze halverwege. Meng in een ruime kom de kikkererwten, ui, spinazieblaadjes en het grootste deel van de peterselie. Voeg de schijven aubergine, de garnalen en de chorizo toe, giet er de dressing over en meng alles zorgvuldig. Dresseer een serveerschaal met de salade en strooi er de rest van de peterselie over.
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |