R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E


kleurrijke wereldgerechten



























































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland
______________
AUBERGINE, GARNALEN EN CHORIZOSALADE MET EEN DRESSING VAN INGEMAAKTE CITROEN
 4 p., Engeland





2 aubergines, in 1 cm dikke schijven gesneden
6 el olijfolie plus extra
140 g rauwe, schoongemaakte garnalen
140 g chorizo, in schijfjes
400 g kikkererwten (blik), gespoeld en uitgelekt
1/2 rode ui, in dunne ringen
100 g (baby)spinazie
flinke handvol peterselie, fijngehakt

voor de dressing:
1/2 teen knoflook, geperst
2 el olijfolie
sap en rasp van 1 citroen
1/4 tl gemalen komijn
2 tl honing
2 kleine ingemaakte citroenen, vruchtvlees verwijderd
en de schil fijngesneden
zout en peper


Bereiding


Bestrijk m.b.v. een keukenkwastje de aubergines met olijfolie en kruid ze met zout en peper. Grill ze in een paar partijen aan beide kanten tot ze grillstrepen vertonen. Terzijde zetten.

Maak een dressing van de knoflook, olijfolie, het citroensap, de komijn en de honing en voeg er de citroenrasp en de fijngesneden schil van de ingemaakte citroenen aan toe. Breng de dressing op smaak met zout en peper.

Grill de garnalen in een klein beetje olie 1 à 2 minuten aan beide kanten en kruid ze met zout en peper. Leg ze op een  bord.

Leg de schijfjes chorizo in de grillpan en grill ze tot ze hun vet gaan afgeven en krokant worden. Draai ze halverwege.

Meng in een ruime kom de kikkererwten, ui, spinazieblaadjes en het grootste deel van de peterselie.
Voeg de schijven aubergine, de garnalen en de chorizo toe, giet er de dressing over en meng alles zorgvuldig.
Dresseer een serveerschaal met de salade en strooi er de rest van de peterselie over.
 
Info











Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________