![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
R E C E P T E N G A L E R I E | kleurrijke wereldgerechten
| ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Internationaal | Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________
| 4 p., Engeland 2 tenen knoflook, geperst 100 g half zongedroogde tomaten in olie 2 aubergines, in de lengte in 1 cm dikke plakken gesneden 3 el olie (uit het potje zongedroogde tomaten) 1 venkelknol, in repen 500 g freekeh 1/2 tl venkelzaad, getoast en licht geplet 5 el karnemelk klein bosje verse dille, grof gehakt de blaadjes van 5 takjes verse munt, fijngehakt het sap van 1/2 citroen Bereiding Bereid de freekeh volgens de instructies op de verpakking en laat die daarna afkoelen. Verhit een grill- of bakpan op hoge temperatuur. Meng in een kommetje de knoflook, 1 el olie en een beetje zout. Bestrijk de aubergineplakken met het mengsel en leg ze in de pan. Grill ze in een paar rondes tot ze zacht en aan beide kanten enigszins geschroeid zijn (8 à 10 minuten). Verhit 1 el olie in een andere pan en bak er op middelhoge temperatuur de reepjes venkel 4 à 5 minuten in. Doe ze daarna in een kom samen met de freekeh, de zongedroogde tomaten en het geplette venkelzaad. Doe de karnemelk, de overige eetlepel olie, de helft van de gehakte kruiden, het citroensap en zout en peper in een kommetje en klop ze tot een egaal mengsel. Werk de rest van de kruiden door de freekehsalade en breng die op smaak met zout en peper. Schep de salade op een serveerschaal of borden, leg er de aubergineschijven op en druppel er de karnemelkdressing over. Direkt serveren. Een andere gekookte graansoort zoals farro is ook geschikt voor deze salade.
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |