R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten



























































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
AUBERGINE- FREEKEHSALADE
4 p., Engeland

2 tenen knoflook, geperst
100 g half zongedroogde tomaten in olie
2 aubergines, in de lengte in 1 cm dikke plakken gesneden
3 el olie (uit het potje zongedroogde tomaten)
1 venkelknol, in repen
500 g freekeh
1/2 tl venkelzaad, getoast en licht geplet
5 el karnemelk
klein bosje verse dille, grof gehakt
de blaadjes van 5 takjes verse munt, fijngehakt
het sap van 1/2 citroen


Bereiding


Bereid de freekeh volgens de instructies op de verpakking en laat die daarna afkoelen.

Verhit een grill- of bakpan op hoge temperatuur.

Meng in een kommetje de knoflook, 1 el olie en een beetje zout. Bestrijk de aubergineplakken met het mengsel en leg ze in de pan. Grill ze in een paar rondes tot ze zacht en aan beide kanten enigszins geschroeid zijn (8 à 10 minuten).

Verhit 1 el olie in een andere pan en bak er op middelhoge temperatuur de reepjes venkel 4 à 5 minuten in. Doe ze daarna in een kom samen met de freekeh, de zongedroogde tomaten en het geplette venkelzaad.

Doe de karnemelk, de overige eetlepel olie, de helft van de gehakte kruiden, het citroensap en zout en peper in een kommetje en klop ze tot een egaal mengsel.
Werk de rest van de kruiden door de freekehsalade en breng die op smaak met zout en peper.

Schep de salade op een serveerschaal of borden, leg er de aubergineschijven op en druppel er de karnemelkdressing over.
Direkt serveren.


Info


Een andere gekookte graansoort zoals farro is ook geschikt voor deze salade.


 Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________