R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten




































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
ATAYEF
gefrituurde met walnoten gevulde pannenkoekjes, Israël

voor het beslag:
2 koppen bloem
2 tl droge gist
1 el suiker
2 1/4 kop lauw water

de vulling:
1 1/3 kop (200 g) walnoten, gehakt
1/4 kop suiker
1 tl kaneel
1 tl rozenwater

voor de siroop:
3/4 kop water
2 koppen suiker
1 el vers citroensap
1 tl rozenwater


Bereiding


Mix in de keukenmachine de bloem, gist, suiker en het water. Laat het  beslag op een warme plaats 30 minuten rusten. Roer een paar keer.

Verhit een pan met anti-kleefbodem. Giet er 1/4 kop beslag in en verlaag de temperatuur naar middellaag. Het pannenkoekje moet een omtrek hebben van ca 8 cm.

Het pannenkoekje zal aan de rand gaan bubbelen. Neem het pannenkoekje, zodra zich op het hele oppervlak bubbels gaan aftekenen voorzichtig uit de pan en leg het met de gebakken kant naar beneden op een schone keukendoek.

Meng in een kom de ingrediënten voor de vulling.
Plaats 1 à 2 eetlepels vulling op het midden van het pannenkoekje. Maak een half maantje van het pannenkoekje door het dubbel te vouwen. Verzegel de randen van het halve maantje  door die tussen duim en wijvinger stukje voor stukjes samen te drukken.

Maak de siroop. Doe het water en de suiker in een pannetje en laat het suikerwater op matige temperatuur zachtjes bubbelen en wat dikker worden (ca 10 minuten). Voeg het citroensap en het rozenwater toe en neem het pannnetje van de warmtebron. Laat de siroop afkoelen.

Frituur de pannenkoekjes vlak voor het moment waarop je ze wilt serveren goudbruin. Neem ze uit de olie en dompel ze een paar seconden in de siroop. Schik de pannenkoekjes op een serveerschaal.


Info















Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________