|
R E C E P T E N G A L E R I E
kleurrijke wereldgerechten |
|
||
---|---|---|---|---|
Internationaal Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________ |
gefrituurde met walnoten gevulde pannenkoekjes, Israël voor het beslag: 2 koppen bloem 2 tl droge gist 1 el suiker 2 1/4 kop lauw water de vulling: 1 1/3 kop (200 g) walnoten, gehakt 1/4 kop suiker 1 tl kaneel 1 tl rozenwater voor de siroop: 3/4 kop water 2 koppen suiker 1 el vers citroensap 1 tl rozenwater Bereiding Mix in de keukenmachine de bloem, gist, suiker en het water. Laat het beslag op een warme plaats 30 minuten rusten. Roer een paar keer. Verhit een pan met anti-kleefbodem. Giet er 1/4 kop beslag in en verlaag de temperatuur naar middellaag. Het pannenkoekje moet een omtrek hebben van ca 8 cm. Het pannenkoekje zal aan de rand gaan bubbelen. Neem het pannenkoekje, zodra zich op het hele oppervlak bubbels gaan aftekenen voorzichtig uit de pan en leg het met de gebakken kant naar beneden op een schone keukendoek. Meng in een kom de ingrediënten voor de vulling. Plaats 1 à 2 eetlepels vulling op het midden van het pannenkoekje. Maak een half maantje van het pannenkoekje door het dubbel te vouwen. Verzegel de randen van het halve maantje door die tussen duim en wijvinger stukje voor stukjes samen te drukken. Maak de siroop. Doe het water en de suiker in een pannetje en laat het suikerwater op matige temperatuur zachtjes bubbelen en wat dikker worden (ca 10 minuten). Voeg het citroensap en het rozenwater toe en neem het pannnetje van de warmtebron. Laat de siroop afkoelen. Frituur de pannenkoekjes vlak voor het moment waarop je ze wilt serveren goudbruin. Neem ze uit de olie en dompel ze een paar seconden in de siroop. Schik de pannenkoekjes op een serveerschaal. |
Home Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |