R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E
 

kleurrijke wereldgerechten



























































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
 ASPERGESOEP
voorgerecht, 4 p., Nederland





500 g witte asperges
40 g boter
30 g bloem
1 eidooier
1 dl (kook)room
wat nootmuskaat

optioneel:
kippenbouillontabletten
reepjes gerookte zalm of ham


Bereiding


Maak de asperges schoon: schil ze en verwijder het houtachtige uiteinde.  Bewaar de schillen en eindstukjes.
Snijd de geschilde asperges in stukken van 4 cm. Breng ze in een met ruim water gevulde pan aan de kook.
Laat de stukken asperge 5 minuten of wat langer (afhankelijk van de dikte) koken en draai dan het vuur uit. Laat de asperges nog 10 minuten in het hete water staan.

Schep met een schuimspaan de stukken asperge uit de pan. Terzijde zetten.
Doe de schillen en eindstukken in het achtergebleven kooknat en kook ze 20 minuten op laag vuur.
Schep de aspergebouillon door een zeef. Vang de bouillon op in een ruime kom.

Laat de boter in de pan smelten en voeg er de bloem aan toe.
Roer boter en bloem tot een glad mengsel en laat dat 3 à 4 minuten op laag vuur garen zonder het te laten bruinen.
Voeg vervolgens terwijl je roert geleidelijk de aspergebouillon toe. Voeg indien gewenst ook 1 of 2 kippenbouillontabletten toe.
Laat de soep een minuut of vijf zachtjes doorkoken.

Voeg de helft van de aspergestukken toe en pureer de soep.
Breng de soep op smaak met peper en zout en voeg er vervolgens de resterende stukken asperge aan toe.

Klop de eidooier los met de room en de nootmuskaat. Neem de soep van het vuur en roer er het ei-roommengsel door.

Garneer de soep indien gewenst met wat reepjes gerookte zalm of ham.
 

Info










Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________