![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
R E C E P T E N G A L E R I E
kleurrijke wereldgerechten |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | ||
---|---|---|---|---|
Internationaal Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________ |
voorgerecht, 4 p., Nederland ![]() 500 g witte asperges 40 g boter 30 g bloem 1 eidooier 1 dl (kook)room wat nootmuskaat optioneel: kippenbouillontabletten reepjes gerookte zalm of ham Bereiding Maak de asperges schoon: schil ze en verwijder het houtachtige uiteinde. Bewaar de schillen en eindstukjes. Snijd de geschilde asperges in stukken van 4 cm. Breng ze in een met ruim water gevulde pan aan de kook. Laat de stukken asperge 5 minuten of wat langer (afhankelijk van de dikte) koken en draai dan het vuur uit. Laat de asperges nog 10 minuten in het hete water staan. Schep met een schuimspaan de stukken asperge uit de pan. Terzijde zetten. Doe de schillen en eindstukken in het achtergebleven kooknat en kook ze 20 minuten op laag vuur. Schep de aspergebouillon door een zeef. Vang de bouillon op in een ruime kom. Laat de boter in de pan smelten en voeg er de bloem aan toe. Roer boter en bloem tot een glad mengsel en laat dat 3 à 4 minuten op laag vuur garen zonder het te laten bruinen. Voeg vervolgens terwijl je roert geleidelijk de aspergebouillon toe. Voeg indien gewenst ook 1 of 2 kippenbouillontabletten toe. Laat de soep een minuut of vijf zachtjes doorkoken. Voeg de helft van de aspergestukken toe en pureer de soep. Breng de soep op smaak met peper en zout en voeg er vervolgens de resterende stukken asperge aan toe. Klop de eidooier los met de room en de nootmuskaat. Neem de soep van het vuur en roer er het ei-roommengsel door. Garneer de soep indien gewenst met wat reepjes gerookte zalm of ham. |