R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten



























































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
ASPERGES OP VLAAMSE WIJZE
voorgerecht, hoofdgerecht, 4 p., België

reeks 515 (141K)



24 of 28 witte asperges
6  eieren
200 g geklaarde boter
1 bosje krulpeterselie
nootmuskaat
zout en peper


Bereiding


Schil de asperges van boven naar onder en en snijd een stukje van de uiteindes.
Kook de asperges 10 minuten in licht gezouten water. Draai dan het vuur uit. Laat de asperges nog 10 minuten in het hete water liggen.

Kook de eieren hard in 9 à 10 minuten.

Smelt 200 g boter op laag vuur. Schep de melkresten die boven komen drijven voorzichtig  met een lepel weg.
Giet vervolgens de boter behoedzaam in een ander pannetje met achterlating van het bezinksel. Houd de boter op laag vuur warm.

Pel de eieren en verkruimel ze met een vork grof. Roer de stukjes ei door de boter.
Snijd of knip de peterselie fijn en roer die door het boter-eimengsel.
Breng het mengsel op smaak met zout, peper en nootmuskaat en voeg
een scheutje van het aspergekooknat toe.

Schik de asperges op borden en schep er het ei-boter-peterseliemengsel over.



reeks 515 (141K)


Info






Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________