R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten























































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
ASPERGES MET GEROOKTE ZALM, CITROENSABAYON EN ZEEKRAAL
hoofdgerecht, 4 p., Frankrijjk

reeks 515 (141K)



2 k asperges
400 g gerookte zalm
3 eieren
3 ons zeekraal

voor de sabayon:
3 eidooiers
60 ml koud water
50 g ongezouten boter, gesmolten
een beetje zout
een beetje cayennepeper
1 1/2 el citroensap

optioneel:
een paar sprieten bieslook


Bereiding


Schil de asperges en snijd een stukje van de onderkant af.
Kook de asperges 10 minuten en laat ze 10 minuten in het hete water nagaren of gaar ze 15 minuten in de stoomoven (100 C).

Kook 3 eieren 8 à 10 minuten. Laat ze afkoelen, pel ze en hak ze fijn of verkruimel ze met een vork.
Was de zeekraal en blancheer die een paar minuten.

Doe 3 eidooiers en 60 ml koud water in een ruime kom. Klop met een garde tot het mengsel bleekgeel kleurt en luchtig is.
Plaats de kom op een pan met zacht kokend water (au bain marie). De bodem van de kom mag het water niet raken. Klop het mengsel tot het dikker wordt.
Neem als het mengsel de consistentie van mayonaise krijgt de kom van de hittebron en plaats die op je werkblad.
Ga door met kloppen en giet er beetje bij beetje de gesmolten boter en vervolgens het citroensap bij.
Kruid de sabayon met wat peper en zout.

Leg op ieder bord een "waaier" van gerookte zalm.
Leg de asperges (ca 5 per persoon) in het midden (diagonaal als je vierkante borden gebruikt). Maak de borden verder op met het eikruim en de zeekraal en schenk de citroensabayon over de asperges.

Garneer de sabayon indien gewenst met een beetje fijngeknipte bieslook.


Info


De specifieke smaak van asperges, het rokerige van de zalm, het ziltige van de zeekraal en het romige en fris-zure van de sabayon gaan op subtiele wijze mooi samen. Een geweldig gerecht om gasten mee te verwennen.




Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________