R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten



























































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
ASPERGES MET ARDENNER HAM EN PARMEZAANSE KAASSAUS
hoofdgerecht, 4 p., België





1000 g witte asperges
ardennnerham
25 g boter
25 g bloem
300 ml melk
100 g parmezaanse  kaas
peper en zout naar smaak


Bereiding


Smelt op laag vuur de boter in een pan. Voeg de bloem toe en roer die door de boter. laat de bloem een paar minuten garen.
Voeg terwijl je roert in gedeelten de melk toe. Blijf roeren tot het mengsel  volkomen glad is.
Voeg de geraspte parmezaanse kaas toe. Ga door met roeren tot de kaas gesmolten is.
Laat de kaassaus met het deksel op de pan nog een kwartiertje op laag vuur staan. Roer af en toe.

Schil de asperges en kook ze beetgaar (12 minuten).
Giet de asperges af.

Wikkel om ieder asperge een schijfje ardennerham.
Verdeel de asperges over 4 borden en schenk er de kaassaus over.

Serveer de asperges met gekookte (ongeschilde) krieltjes met verse peterselie.


Info














naar boven
Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________