![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
R E C E P T E N G A L E R I E
kleurrijke wereldgerechten |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Internationaal | Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________
ASPERGEPIZZA MET BRESAOLA, | RUCOLA EN PECORINO
4 stuks, Italë
![]() voor de bodem: 400 g bloem 2 1/2 dl lauwwarm water 20 g verse of 10 g droge gist snufje suiker 2 el olijfolie 1/2 tl zout voor het beleg: 300 g witte asperges zout en peper suiker 2 dl gezeefde tomaten (passato) 100 g mozzarella 40 g pecorino 80 g dungesneden bresaola 1 zakje rucola 2 el balsamico of meer naar smaak 2 el olijfolie of meer naar smaak Bereiding Zeef de bloem in een kom en maak een kuiltje in het midden. Doe er de gist, de suiker en het water in. Wacht minimaal 5 minuten. Roer dan het geheel door elkaar onder toevoeging van de olijfolie en 8 g zout. Stort het mengsel op een met bloem bestoven werkblad en kneed het tot een soepel, glad deeg. Laat het deeg afgedekt op een warme plaats 15 minuten rijzen. Schil de asperges en snijd een stukje van de uiteindes. Snijd de asperges in stukjes en kook ze 5 minuten in licht gezouten water met wat suiker. Schep ze vervolgens uit de pan en laat ze uitlekken. Verwarm de oven voor op 240 C. Verdeel het deeg in 4 stukken en maak er bolletjes van. Rol de bolletjes uit tot 4 kleine pizzabodems. Bestrijk de pizzabodems met de passato (doe dat met de bolle achterkant van een lepel) en kruid ze met zout en peper. Leg de bodems op 1 of meerdere bakplaten en schuif die de oven in. Bak de pizzabodems ongeveer 8 minuten. Snijd ondertussen de mozzarella in blokjes en schaaf de pecorino dun. Neem de pizzabodems uit de oven en verdeel er de mozzarella en de stukken asperge over. Schuif de bakplaat of bakplaten weer de oven in en bak de bodems nog 4 minuten. Neem de pizza's uit de oven en verdeel er de bresaola, de rucola en de pecorino over. Sprenkel de balsamico en de olijfolie over de pizza's en serveer ze. Wil je grotere pizza's bereiden, pizza's die als hoofdgerecht kunnen dienen, vermeerder dan alle ingrediënten, zowel die voor de bodems als de topping, met de helft, dus 600 g bloem enzovoort. naar boven
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |
---|