R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E


kleurrijke wereldgerechten




























































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland
______________
ASPERGE OHITASHI
voorgerecht, bijgerecht, 2 p.,  Japan





1 bundel groene asperges
1/2 kop dashi
2 el sojasaus
1 tl suiker
katsuobushi (gedroogde bonitovlokken)


Bereiding


Verwarm de oven voor op 210 C.

Snijd de uiteindes van de asperges. Leg de asperges op een bakplaat of in een lage ovenschaal.
Rooster de asperges in de oven tot ze gaar zijn (15 à 20 minuten).

Meng in een kommetje de dashi, de sojasaus en de suiker.
Leg de geroosterde asperges in een schaal en giet er het dashi-mengsel over. Laat de asperges een uur of langer in de marinade liggen.

Giet de marinade af en strooi wat bonitovlokken over de asperges.
Je kunt, indien gewenst, de asperges in de koelkast eerst verder af laten koelen.


Info


Ohitashi betekent "gebaad in een dashi-saus". De meest daarvoor gebruikte groente is spinazie maar obitashi kan met alle soorten groenten bereid worden. De groenten worden voor ze in het dashi-bad gedompeld worden gewoonlijk eerst gestoomd of gekookt.


Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________