|
R E C E P T E N G A L E R I E
kleurrijke wereldgerechten |
Internationaal | Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________
| voorgerecht, bijgerecht, 2 p., Japan 1 bundel groene asperges 1/2 kop dashi 2 el sojasaus 1 tl suiker katsuobushi (gedroogde bonitovlokken) Bereiding Verwarm de oven voor op 210 C. Snijd de uiteindes van de asperges. Leg de asperges op een bakplaat of in een lage ovenschaal. Rooster de asperges in de oven tot ze gaar zijn (15 à 20 minuten). Meng in een kommetje de dashi, de sojasaus en de suiker. Leg de geroosterde asperges in een schaal en giet er het dashi-mengsel over. Laat de asperges een uur of langer in de marinade liggen. Giet de marinade af en strooi wat bonitovlokken over de asperges. Je kunt, indien gewenst, de asperges in de koelkast eerst verder af laten koelen. Ohitashi betekent "gebaad in een dashi-saus". De meest daarvoor gebruikte groente is spinazie maar obitashi kan met alle soorten groenten bereid worden. De groenten worden voor ze in het dashi-bad gedompeld worden gewoonlijk eerst gestoomd of gekookt.
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |
---|