R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten



























































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland
______________
ASPERGE- MOZZARELLA- PROSCIUTTO- PAKKETJES
starter/bijgerecht, 4 p., Italië





16 groene asperges
1 bol (125 g) mozzarella, in 4 gelijke delen gesneden
8 schijfjes prosciutto
olijfolie
1 el rode wijnazijn
klein bosje basilicum, blaadjes fijngescheurd
fijnbladige sla


Bereiding


Blancheer de asperges 2 minuten en verfris ze daarna onder stromend koud water.

Snijd ieder deel mozzarella doormidden en leg beide stukken op 2 naast elkaar liggende asperges. Leg er 2 asperges bovenop. Wikkel het pakketjes asperges - met daartussen de mozzarella - in een paar schijfjes prosciutto.
Herhaal dit voor de rest van de ingrediënten..

Verhit wat olijfolie in een pan en bak er op matige temperatuur voorzichtig de pakketjes in tot de ham krokant is en de mozzarella is gaan smelten.

Klop 3 el olijfolie en 1 el rode wijnazijn door elkaar en voeg de gescheurde basilicumblaadjes toe.
Serveer ieder pakketje met wat blaadjes sla en druppel er wat dressing over.


Info











Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________