R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten























































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
ARTISJOK-UIEN-GEITENKAASTAART
hoofdgerecht/snack,  4 à 6 p





200 g bloem plus extra
100 g koude boter, in blokjes plus extra
4 eieren
zout en peper
400 g artisjokharten
3 rode uien
100 g zachte geitenkaas
100 ml melk
1 el paneermeel
50 g olijven

eventueel:
rucola


Bereiding


Meng de bloem, de blokjes boter, een ei en 1/2 tl zout en kneed er een soepel en glad deeg van.
Zet het deeg afgedekt in de koelkast. Laat het daar een half uur rusten.

Pel de uien en snijd ze in vieren.
Laat de artisjokharten goed uitlekken en snijd ze eveneens in vieren.

Klop in een kom de 3 eieren los. Voeg er de melk aan toe en verbrokkel de geitenkaas boven de kom. Meng de ingrediënten en breng het mengsel op smaak met zout en peper.

Vet een springvorm met een diameter van 26 cm in met boter en bestuif die met bloem.
Rol het deeg uit tot een cirkel met een diameter van 30 cm.
Leg het deeg in de springvorm en modelleer het tot een bodem met opstaande rand.

Strooi paneermeel over de deegbodem en verdeel daar de artisjokken, de uien en de olijven over.
Giet er het eimengsel voorzichtig bij.
Zet de taart in het midden van de op 180 C voorverwarmde oven en stel de oventijd in op 40 minuten. Geef de taart nog 5 minuten baktijk extra als de kleur nog maar matig goudbruin is.

Eventueel:
Was de rucola en droog die.
Strooi de rucola over de taart voordat je die wilt gaan serveren.


Info







Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________