R  E  C  E  P  T  E  N  G  A  L  E  R  I  E

kleurrijke wereldgerechten










































































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland
______________
ARROZ ROJO
Mexicaanse rode rijst, bijgerecht, 4 p.

2 Roma-tomaten, pulp verwijderd
2 el plantaardige olie
1 kop ui, fijngesneden
2 tenen knoflook, fijngesneden
1 kop langekorrelrijst
1 3/4 kop kippen- of groentebouillon
1/4 kop tomatensaus
1 jalapeñopeper, fijngehakt
2 takjes verse koriander
zout naar smaak

voor de garnering (optioneel):
fijngehakte koriander
schijfjes tomaat


Bereiding

Ontvel de tomaten na die in kokend water gedompeld te hebben en te hebben laten schrikken in koud water.
Verwijder de pulp en hak het tomatenvruchtvlees zo fijn dat het de consistentie heeft van geraspte tomaat.

Verhit de olie op hoge temperatuur in een koekenpan (met deksel) en bak er, herhaaldelijk roerend, de stukjes ui in tot ze zacht zijn (5 minuten).

Voeg de knoflook toe en ga door met bakken.

Voeg na 1 minuut de rijst toe en roerbak die tot de korrels licht getoast zijn (3 minuten).

Voeg de tomaten"rasp" toe, de bouillon en de tomatensaus en laat ze aan de kook komen.

Voeg terwijl je roert de jalapeño, de koriander en het zout toe en reduceer de hittetoevoer. Plaats het deksel op de pan en laat het geheel  pruttelen tot tot het vocht geabsorbeerd is (15 minuten). Neem het deksel niet van de pan terwijl de rijst gaart.

Stop de hittetoevoer en laat de pan met gesloten deksel nog 8 minuten onaangeroerd staan.

Maak de rijst los met een vork en doe die over op een serveerschaal.

Garneer de rijst indien gewenst met fijngehakte koriander en/of schijfjes tomaat.


Info/b>











naar boven

Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________