R E C E P T E N G A L E R I E | kleurrijke wereldgerechten
|
Internationaal | Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________
ARROZ ROJO
| Mexicaanse rode rijst, bijgerecht, 4 p. 2 Roma-tomaten, pulp verwijderd 2 el plantaardige olie 1 kop ui, fijngesneden 2 tenen knoflook, fijngesneden 1 kop langekorrelrijst 1 3/4 kop kippen- of groentebouillon 1/4 kop tomatensaus 1 jalapeñopeper, fijngehakt 2 takjes verse koriander zout naar smaak voor de garnering (optioneel): fijngehakte koriander schijfjes tomaat Bereiding Ontvel de tomaten na die in kokend water gedompeld te hebben en te hebben laten schrikken in koud water. Verwijder de pulp en hak het tomatenvruchtvlees zo fijn dat het de consistentie heeft van geraspte tomaat. Verhit de olie op hoge temperatuur in een koekenpan (met deksel) en bak er, herhaaldelijk roerend, de stukjes ui in tot ze zacht zijn (5 minuten). Voeg de knoflook toe en ga door met bakken. Voeg na 1 minuut de rijst toe en roerbak die tot de korrels licht getoast zijn (3 minuten). Voeg de tomaten"rasp" toe, de bouillon en de tomatensaus en laat ze aan de kook komen. Voeg terwijl je roert de jalapeño, de koriander en het zout toe en reduceer de hittetoevoer. Plaats het deksel op de pan en laat het geheel pruttelen tot tot het vocht geabsorbeerd is (15 minuten). Neem het deksel niet van de pan terwijl de rijst gaart. Stop de hittetoevoer en laat de pan met gesloten deksel nog 8 minuten onaangeroerd staan. Maak de rijst los met een vork en doe die over op een serveerschaal. Garneer de rijst indien gewenst met fijngehakte koriander en/of schijfjes tomaat. naar boven
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |