R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E


kleurrijke wereldgerechten










































































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
ARROZ CON LECHE
rijst met melk, dessert, 4 p., Mexico





1/2 kop witte dessertrijst
1/2 kaneelstokje
1 1/2 kop water
1 kop zoete gecondenseerde melk
2 1/2 el rozijnen
kaneelpoeder


Bereiding


Doe de rijst, het kaneelstokje en het water in een pan en breng het geheel aan de kook.
Draai het vuur laag, doe het deksel op de pan en laat de rijst gedurende 15 minuten het water absorberen.

Voeg de gecondenseerde melk en de rozijnen toe.
Haal na 10 minuten de pan van het vuur en verwijder het kaneelstokje.
Laat de rijst met het deksel op de pan nog een paar minuten staan.

Strooi naar believen kaneelpoeder over het dessert.
 

Info


Dit dessert is ook geen onbekende in de traditionele Nederlandse keuken. De zoete gecondenseerde melk in plaats van "gewone" melk maakt het verschil. Het dessert wordt er een stuk voller, romiger en zoeter van vanzelfsprekend ook calorierijker.

Arroz con leche kan zowel warm als koud geserveerd worden.




naar boven


Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________