R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten




























































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
ARROZ AGUADO
kip en rijst-stew, 4 p., Nicaragua





voor de stew
:
1 el plantaardige olie
1 ui, fijngesneden
3 stengels bleekselderij, in dunne schijfjes gesneden
2 middelgrote wortels, in schijfjes van ruim een halve cm
2 (pruim)tomaten uit blik, in stukjes van ruim een halve cm
2 el tomatenvloeistof uit het blik
4 tenen knoflook, geplet
zout en versgemalen zwarte peper
2 kipfilets plus 4 kippendijen
4 koppen kippenbouillon
3 koppen water
1 kop langkorrelrijst
10 à 12 takjes koriander
2 takjes verse munt
3 rode, middelgrote aardappels, geboend en in blokjes van 2 1/2 cm
1 courgette, in de lengte in vieren gesneden, iedere kwart in stukjes van ruim 1 cm

verder:
1 kop verse korianderblaadjes, gehakt
1/4 kop verse muntblaadjes, gehakt
2 limoenen, in maantjes gesneden
1 rijpe avovado, in blokjes van ruim een halve cm
ingemaakte jalapeno's, naar smaak





bereiding


Verhit op middelhoge temperatuur de olie in een pan en bak er onder regelmatig roeren de ui, bleekselderij, wortels, tomaten plus het tomatenvocht, de knoflook en een theelepel zout in tot de stukjes ui zacht en glazig zijn (5 à 7 minuten).

Kruid het kippenvlees met zout en peper en doe het in de pan met de groenten.
Voeg de bouillon, het water, de rijst, de koriander en de munt toe en breng het geheel aan de kook. Verlaag vervolgens de temperatuur en laat het geheel sudderen tot het kippenvlees helemal gaar is (ca 25 minuten). Schuim daarbij indien nodig, het kookwater één of meerdere keren af.

Neem met een tang de stukken kip uit de pan en doe er de blokjes aardappel en stukjes courgette in. Kook ze beetgaar (ca 15 minuten).
Verwijder het vel en de botten van het kippenvlees en trek het met een paar vorken in uit elkaar. Doe de plukken vlees terug in de pan. Proef en voeg indien nodig of gewenst nog zout en peper toe.

Serveer het gerecht in kommen gegarneerd met munt en koriander. Geef er limoenen, avocado en jalapeños bij.

info













naar boven
Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________