|
R E C E P T E N G A L E R I E kleurrijke wereldgerechten |
00
Internationaal | Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________
|
AROS DE CEBOLLA
gefrituurde uiringen, tapas, Spanje
een paar grote uien 2 eieren olijfolie voor het frituren 2 dl bier 150 g bloem peterselie zout en peper Bereiding Snijd de uien in 1 centimeter brede ringen. Gebruik alleen de grotere ringen. Hak de peterselie fijn. Giet een laagje olie van ongeveer 4 cm in een niet al te grote steelpan. Splits de eieren. Klop een beslag van de eidooiers, het bier en de bloem. Klop of mix in een vetvrije schaal de eiwitten stijf. Spatel het eiwit door het beslag. Het beslag moet amper vloeibaar zijn. Voeg als het té dik is wat bier of water toe. Haal de uiringen door het beslag en bak ze met een paar tegelijk goudbruin. Draai de uiringen een keer om. Laat de gefituurde ringen uitlekken op keukenpapier. Leg de uiringen op een schaal en garneer ze met fijngesneden peterselie. Geef er aïoli als dipsaus bij. Bereid deze tapas pas vlak voor het moment van serveren, zodat de deegkorst nog krokant is.
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |
---|