R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I  E

kleurrijke wereldgerechten
00






















































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
AROS DE CEBOLLA

gefrituurde uiringen, tapas, Spanje






een paar grote uien
2 eieren
olijfolie voor het frituren
2 dl bier
150 g bloem
peterselie
zout en peper


Bereiding

Snijd de uien in 1 centimeter brede ringen. Gebruik alleen de grotere ringen.

Hak de peterselie fijn.
Giet een laagje olie van ongeveer 4 cm in een niet al te grote steelpan.

Splits de eieren.
Klop een beslag van de eidooiers, het bier en de bloem.
Klop of mix in een vetvrije schaal de eiwitten stijf.
Spatel het eiwit door het beslag.
Het beslag moet amper vloeibaar zijn. Voeg als het té dik is wat bier of water toe.

Haal de uiringen door het beslag en bak ze met een paar tegelijk goudbruin. Draai de uiringen een keer om.
Laat de gefituurde ringen uitlekken op keukenpapier.

Leg de uiringen op een schaal en garneer ze met fijngesneden peterselie.
Geef er aïoli als dipsaus bij.


Info


Bereid deze tapas pas vlak voor het moment van serveren, zodat de deegkorst nog krokant is.




Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________