R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E


kleurrijke wereldgerechten



































































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
ARMEENSE STEW
4 p., Armenië






1 1/2 kop gedroogde abrikozen, een uur geweld in een halve kop water
1/2 kop kikkererwten (garbanzobonen), een nacht in water geweld
5 koppen water
1 kop linzen
3 uien in ringen
2 el maltsiroop of molasse


Bereiding

Breng in een grote pan de gewelde abrikozen en het welwater aan de kook.

Voeg de gewelde garbanzobonen en 1 kop water toe en laat ook die aan de kook komen.
Verlaag vervolgens warmtebron en laat de abrikonzen en bonen 30 minuten zachtjes garen.

Voeg de linzen, de uien en 4 koppen water toe en breng ook die aan de kook.
Temper de warmtebron  en zet het deksel op de pan. Laat het geheel zachtjes pruttelen tot de bonen gaar zijn (ca 2 uur).

Voeg 2 el maltsiroop of molasse toe en roer die door de stew.

Serveren met bruine rijst.


Info

Gebruik je kikkererwten uit blik, dan zijn het wellen en het lange koken van de bonen niet aan de orde.




naar boven
Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________