R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E


kleurrijke wereldgerechten



































































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
ARMEENSE PILAV
bijgerecht, 4 à 6 p., Armenië






1 kop basmatirijst
1/2 kop vermicelli/dunne eiernoedels
60 g gezouten boter
2 koppen kippenbouillon
1 tl zout
1/2 tl peper

optioneel:
1/4 kop geroosterde pijnboompitten
fijngesneden gedroogde abrikozen
fijngesneden ui of bosui


Bereiding

Verkruimel de vermicelli in stukjes van ongeveer 2 1/2 centimeter.

Doe de vermicelli en de boter in een diepe pan met deksel.
Zet de pan op het fornuis en verhit die tot de vermicelli goudbruin is.
Wil je één of meer  optionele ingrediënten toevoegen, doe dat dan nu.

 Voeg de rijst toe en sauteer die 1 minuut in het boter-vermicellimengsel.

Voeg de kippenbouillon toe, roer en breng de bouillon aan de kook.
Verlaag vervolgens de temperatuur, zet het deksel op de pan en laat de rijst gaar worden (20 à 25 minuten). Neem tijdens de garing het deksel niet van de pan.

Wacht een paar minuten en maak dan met een vork de rijst los.


Info

De vermicelli is traditioneel in Armeense pilaf, maar een andere soort kleine pasta b.v. orzo is ook geschikt.
Deze pilaf past zowel bij gevogelte als vis, lams- en kalfsvlees.




naar boven
Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________