|
R E C E P T E N G A L E R I E
kleurrijke wereldgerechten |
| ||
---|---|---|---|---|
Internationaal Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________ |
2 el olijfolie 1 ui, gehakt 4 koppen water 1 kop linzen 1/4 kop bulgur 1 tl zout 1 tl versgemalen zwarte peper 1 citroen, in kwarten 2 x lenteui, gehakt 1 kop dikke yoghurt Bereiding Verhit op hoge temperatuur de olie in een koekenpan en bak er de stukjes ui in tot ze gekarameliseerd zijn (5 à 7 minuten). Breng het water aan de kook en voeg de linzen toe. Verlaag de temperatuur als het water opnieuw aan de kook is gekomen en laat de linzen zachtjes garen (15 minuten). Voeg de bulgur plus het zout en de peper toe en laat de pan op nog steeds lage temperatuur op het fornuis staan tot alle water geabsorbeerd is (10 minuten). Roer de gekarameliseerde stukjes ui door het linzenmengsel en zet de pan vervolgens met het deksel erop terzijde. Wacht 3 à 5 minuten en schep dan de linzen op borden. Knijp boven iedere portie een kwart citroen uit en strooi er een deel lenteui over. Lepel er tenslotte de yoghurt op.
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |