R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E


kleurrijke wereldgerechten



































































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
ARMEENSE KOOL-KIKKERERWTENSOEP
4 à 6 p., Armenië





1 kleine ui, in stukjes
2 el olijfolie of boter
4 à 5 koppen water
175 g tomatenpuree
zout en peper naar smaak..of..1 à 2 blokjes bouillon
1/4 witte kool, geschaafd
450 g kikkererwten uit blik, gespoeld en uitgelekt
1/4 kop ongekookte rijst


Bereiding

Verhit de olie of boter in een kookpan en bak er de stukjes ui in tot ze lichtbruin gekarameliseerd zijn.
Voeg het water, de tomatenpuree, zout en peper naar smaal of 1 à 2 blokjes bouillon toe en breng het geheel aan de kook. Roer tot de tomatenpuree is opgelost.

Voeg de rijst, de geschaafde kool en de kikkererwten toe en laat de soep met het deksel schuin op de pan zachtjes koken tot de kool gaar is ( ca 30 minuten). Roer een paar keer.

Voeg extra water toe als tijdens het koken sterke verdamping plaats vindt.


Info

Wat mij betreft is het niet het één of het ander -zout en peper naar smaak of 1 à 2 blokjes bouillon, zoals dit oude Armeense recept voorschrijft - maar allebei: zout en peper naar smaak plus bouillonblokje(s) naar smaak.




naar boven
Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________