![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
R E C E P T E N G A L E R I E
kleurrijke wereldgerechten |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | ||
---|---|---|---|---|
Internationaal Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________ |
dessert, 24 stukjes, Armenië 900 g kadayif deeg 1 1/2 kop boter, gesmolten 950 ml "half and half" cream (zie Info) 950 ml slagroom 3/4 kop maizena 3/4 kop melk 4 koppen suiker 3 koppen water een beetje citroensap Bereiding Doe de helft van het kadayifdeeg in een kom en "woel" het met je handen los. Voeg de helft van de gesmolten boter toe en schep met je handen de deegslierten om tot ze allen met een laagje boter bedekt zijn. Verwarm de oven voor (225 C). Doe de half om half room en de slagroom in een ruime steelpan en breng ze op lage temperatuur aan de kook. Roer de maizena door de melk tot die is opgelost. Voeg dit mengsel, terwijl je roert, langzaam aan het roommengsel toe. Blijf roeren tot het mengsel kookt. Giet de hete roomvulling vervolgens over de kadayif in de bakvorm. Doe de resterende kadayif in een kom en maak ook die met je handen los. Giet er de rest van de gesmolten boter over en werk die er door. Spreid deze laag kadayif uit over de laag kadayif in de bakvorm en druk die stevig aan tot een vlakke bovenlaag. Plaats de bakvorm op de onderste richel in de voorverwarmde oven en bak de kadayif 20 à 25 minuten of wat langer als de kadayif na die tijd niet mooi goudbruin is. Bereid de siroop. Breng in een pannetje het water met de suiker aan de kook. Voeg als het mengsel 5 à 10 minuten kookt het citroensap toe. Laat het mengsel afkoelen. Giet de koude siroop gelijkmatig over de kadayif, zodra die uit de oven komt. Snijd de kadayif in vierkantjes. Dit recept betreft de Armeense versie van een oorspronkelijk Turks dessert. De benaming "kadayif" betreft zowel het specifieke deeg ("sliertjesdeeg") waarmee het gerecht gemaakt wordt als het gerecht zelf. Het deeg is te koop in Turkse winkels. Voor "half en half cream" bestaat geen Nederlands kant en klaar equivalent. Een mengsel van gelijke delen volle melk en (slag) room komt echter aardig overeen.
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |