|
R E C E P T E N G A L E R I E kleurrijke wereldgerechten |
| ||
---|---|---|---|---|
Internationaal Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________ |
AREPAS
"broodjes" van voorgekookte maismeel, 8 stuks, Colombia 2 koppen voorgekookt maismeel (harina precocida) 2 tl zout 2 1/2 kop warm water olie voor het bakken Neem een kom, doe er het water en het zout in en roer even zodat het zout oplost. Voeg terwijl je met een lepel of met je handen roert -het laatste is het gebruikelijkst en het effectiefst- langzaam het voorgekookte maismeel (masarepa) toe. Met het samengaan van water en meel vormt zich geleidelijk een homogeen deeg. Laat dat 10 minuten rusten. Verdeel het deeg in 8 even grote stukken en maak er balletjes. Druk een balletje met je hand plat tot een rondje van 10 centimeter doorsnee of leg het balletje tussen 2 lagen plastic folie en rol het met de deegrol uit tot een rondje van die grootte. Verhit op middelhoge temperatuur een laagje olie (6 mm diepte) in een brede, stevige koekenpan en bak er de arepa's met een paar tegelijk of met zoveel as er in de pan passen, 4 à 6 minuten per kant. Laat de arepas aan de buitenkant niet overmatig bruin worden, van binnen mogen ze wat plakkerig zijn en wat cake-achtige van stuctuur. Je kunt de broodjes beleggen of opensnijden en vullen met zowat alles wat je lekker vindt of lekker lijkt. De site bevat 2 recepten die je op weg kunnen helpen zoals "arepas con salmon y camarones" ofwel arepa's met zalm en garnalen én "arepas reina pepiada" met o.a.stukjes kip, avocado, paprika, lenteui, jalapeño. Klik hier voor het recept "arepas con salmon y camarones". Klik hier voor het recept "arepas reina pepiada". Arepa's zijn bijzonder populair in Latijns- Amerika, vooral in Venezuela en Colombia, waar ze vrijwel bij alle maaltijden gegeten worden. Ook als snack zijn arepa's troef in deze landen. Ze komen altijd van pas wat te danken is aan het grote scala mogelijkheden om ze te vullen of van een topping te voorzien. Voor arepas heb je beslist harina precocida -niet te verwarren met massa harina- nodig, een alternatief is er niet. Daar was voorheen niet heel gemakkelijk aan te komen maar met het web is dat geen probleem meer, maar handiger nog: het bewuste produkt wordt vandaag de dag ook door zeker één landelijk opererende supermarktketen verkocht. |
Home Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |