R  E  C  E  P  T  E  N  G  A  L  E  R  I  E

kleurrijke wereldgerechten



























































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
AREPAS

"broodjes" van voorgekookte maismeel, 8 stuks, Colombia





2 koppen voorgekookt maismeel
(harina precocida)

2 tl zout
2 1/2 kop warm water
olie voor het bakken


Bereiding


Neem een kom, doe er het water en het zout in en roer even zodat het zout oplost.
Voeg terwijl je met een lepel of met je handen roert -het laatste is het gebruikelijkst en het effectiefst- langzaam het voorgekookte maismeel (masarepa) toe. Met het samengaan van water en meel vormt zich geleidelijk een homogeen deeg. Laat dat 10 minuten rusten.

Verdeel het deeg in 8 even grote stukken en maak er balletjes.
Druk een balletje met je hand plat tot een rondje van 10 centimeter doorsnee of leg het balletje tussen 2 lagen plastic folie en rol het met de deegrol uit tot een rondje van die grootte.

Verhit op middelhoge temperatuur een laagje olie (6 mm diepte) in een brede, stevige koekenpan en bak er de arepa's met een paar tegelijk of met zoveel as er in de pan passen, 4 à 6 minuten per kant. Laat de arepas aan de buitenkant niet overmatig bruin worden, van binnen mogen ze wat plakkerig zijn en wat cake-achtige van stuctuur.

Je kunt de broodjes beleggen of opensnijden en vullen met zowat alles wat je lekker vindt of lekker lijkt. De site bevat 2 recepten die je op weg kunnen helpen zoals "arepas con salmon y camarones" ofwel arepa's met zalm en garnalen én "arepas reina pepiada" met o.a.stukjes kip, avocado, paprika, lenteui, jalapeño.

Klik hier voor het recept "arepas con salmon y camarones".

Klik hier voor het recept "arepas reina pepiada".


Info


Arepa's zijn bijzonder populair in Latijns- Amerika, vooral in Venezuela en Colombia, waar ze vrijwel bij alle maaltijden gegeten worden. Ook als snack zijn arepa's troef in deze landen. Ze komen altijd van pas wat te danken is aan het grote scala mogelijkheden om ze te vullen of van een topping te voorzien. 
Voor arepas heb je beslist harina precocida -niet te verwarren met massa harina- nodig, een alternatief is er niet. Daar was voorheen niet heel gemakkelijk aan te komen maar met het web is dat geen probleem meer, maar handiger nog: het bewuste produkt wordt vandaag de dag ook door zeker één landelijk opererende supermarktketen verkocht.




naar boven
Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________