R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten


























































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
ARDENNER HERTEVLEESSTOOFPOT
4 à 6 p., België





1 1/2 k hertestoofvlees, in blokjes gesneden
150 g bacon, in stukjes gesneden
25 g boter
1 ui, fijngesneden
1 el (olijf)olie
2 el bloem
3 el brandy
150 g gedroogde wilde paddenstoelenmix
bouquet garni
1 el maizena opgelost in 3 el water
2 el rode wijnazijn
zout en versgemalen zwarte peper

voor de marinade:
1 ui, grof gesneden
1 wortel, grof gesneden
 2 tenen knoflook, geperst
 20 jeneverbessen
3 laurierblaadjes
 4 kruidnagels
1 takje tijm
1 l rode wijn
1 el (olijf)olie


Bereiding


Doe de ingrediënten voor de marinade in een pan en meng ze. Breng het mengsel aan de kook. Verlaag vervolgens de temperatuur en laat de marinade 15 minuten zachtjes pruttelen.
Doe de marinade in een ruime kom.

Voeg als de marinade flink is afgekoeld het hertevlees toe en schep de blokjes om.
Bedek de kom met plastic folie en laat op een koele plaats de marinade 12 tot 48 uur intrekken.

Schep met een schuimspaan de blokjes hertevlees uit de marinade en laat ze uitlekken.
Zeef de marinade en zet die terzijde.

Bak op matige temperatuur in een ruime, zware pan de stukjes bacon een paar minuten. Schep de bacon vervolgens op een bord.

Doe de boter en de olie in de pan en sauteer er op middelhoge temperatuur de stukjes ui in tot ze glazig en goudkleurig zijn ( 4 à 6 minuten).
Schep de stukjes ui eveneens op een bord.

Bruin op een behoorlijk hoge temperatuur het hertevlees in gedeeltes in het in de pan achtergebleven vet.
Voeg als het laatste deel hertevlees is gebruind, het al eerder gebruinde vlees terug in de pan en strooi de bloem en zout en peper over het vlees. Roer tot de bloem helemaal is opgenomen.

Voeg de brandy toe en laat die al roerend heet worden ( 1 minuut).

Voeg de paddenstoelen, het bouqet garni, de stukjes ui, de stukjes bacon en de bewaarde marinade toe  en breng ze aan de kook.
Verlaag vervolgens de temperatuur en laat het hertevlees met het deksel op de pan 1 à 1 1/2 uur garen.

Proef en voeg zonodig nog zout en peper toe.
Verwijder het bouquet garni en schep aan de oppervlakte drijvend vet af.

Meng de maizena en het water en giet het mengsel in de pan. Roer tot de vloeistof dikker wordt (ca 10 minuten).

Schep de stew op voorverwarmde borden en serveer er indien gewenst gekookte aardappels met boter en peterselie bij en gepocheerde appels met cranberrycompote.


Info








naar boven
Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________