|
R E C E P T E N G A L E R I E
kleurrijke wereldgerechten |
Internationaal | Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________
| 4 à 6 p., België 1 1/2 k hertestoofvlees, in blokjes gesneden 150 g bacon, in stukjes gesneden 25 g boter 1 ui, fijngesneden 1 el (olijf)olie 2 el bloem 3 el brandy 150 g gedroogde wilde paddenstoelenmix bouquet garni 1 el maizena opgelost in 3 el water 2 el rode wijnazijn zout en versgemalen zwarte peper voor de marinade: 1 ui, grof gesneden 1 wortel, grof gesneden 2 tenen knoflook, geperst 20 jeneverbessen 3 laurierblaadjes 4 kruidnagels 1 takje tijm 1 l rode wijn 1 el (olijf)olie Bereiding Doe de ingrediënten voor de marinade in een pan en meng ze. Breng het mengsel aan de kook. Verlaag vervolgens de temperatuur en laat de marinade 15 minuten zachtjes pruttelen. Doe de marinade in een ruime kom. Voeg als de marinade flink is afgekoeld het hertevlees toe en schep de blokjes om. Bedek de kom met plastic folie en laat op een koele plaats de marinade 12 tot 48 uur intrekken. Schep met een schuimspaan de blokjes hertevlees uit de marinade en laat ze uitlekken. Zeef de marinade en zet die terzijde. Bak op matige temperatuur in een ruime, zware pan de stukjes bacon een paar minuten. Schep de bacon vervolgens op een bord. Doe de boter en de olie in de pan en sauteer er op middelhoge temperatuur de stukjes ui in tot ze glazig en goudkleurig zijn ( 4 à 6 minuten). Schep de stukjes ui eveneens op een bord. Bruin op een behoorlijk hoge temperatuur het hertevlees in gedeeltes in het in de pan achtergebleven vet. Voeg als het laatste deel hertevlees is gebruind, het al eerder gebruinde vlees terug in de pan en strooi de bloem en zout en peper over het vlees. Roer tot de bloem helemaal is opgenomen. Voeg de brandy toe en laat die al roerend heet worden ( 1 minuut). Voeg de paddenstoelen, het bouqet garni, de stukjes ui, de stukjes bacon en de bewaarde marinade toe en breng ze aan de kook. Verlaag vervolgens de temperatuur en laat het hertevlees met het deksel op de pan 1 à 1 1/2 uur garen. Proef en voeg zonodig nog zout en peper toe. Verwijder het bouquet garni en schep aan de oppervlakte drijvend vet af. Meng de maizena en het water en giet het mengsel in de pan. Roer tot de vloeistof dikker wordt (ca 10 minuten). Schep de stew op voorverwarmde borden en serveer er indien gewenst gekookte aardappels met boter en peterselie bij en gepocheerde appels met cranberrycompote. naar boven
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |
---|