![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
R E C E P T E N G A L E R I E
| kleurrijke wereldgerechten
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Internationaal | Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________
| gevuld pitabrood, Libanon/Jordanië 500 g lamsgehakt of of een mengsel van lams- en rundergehakt 2 uien, fijngesneden 1 teen knoflook, geperst 1 kleine tomaat, pulp verwijderd en in blokjes gesneden 1 1/2 el granaatappelsiroop 1/2 tl "seven spice", eventueel allspice een snuf kaneel 1 el plantaardige olie 1 rode chilipeper, zaad verwijderd, of cayennepeper naar smaak zout naar smaak 4 middelgrote pitabroodjes, in kwarten gesneden 1/3 kop olijfolie gemengd met plantaardige olie optioneel: wat fijngeknipte peterselie Bereiding Voeg zout aan de fijngesneden uien toe en laat het mengsel 10 minuten staan. Knijp met de palmen van je handen overtollig vocht uit de uisnippers. Verwarm de oven voor (200 C). Meng in een kom het gehakt, de specerijen, chili, uien, knoflook, tomaat , granaatappelsiroop en indien gewenst wat peterselie. Snijd de pitabroodjes doormidden. Snijf de helften eveneens doormidden. Vul ieder 1/4 stuk pitaberood met en opgehoopte eetlepel vulling en spreid die gelijkmatig uit. Leg de gevulde kwarten pitabrood naast elkaar op een bakplaat. Bestrijk de kwarten aan beide kanten met het oliemengsel. Plaats de bakplaat in de voorverwarmde oven en bak de arayes 15 à 20 minuten. Draai ze voor een gelijkmatige bruining om de 5 minuten om. Serveer arayes met volle of Griekse yoghurt.
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |