R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten





































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
ARAYES
gevuld pitabrood, Libanon/Jordanië


500 g lamsgehakt of of een mengsel van lams- en rundergehakt
2 uien, fijngesneden
1 teen knoflook, geperst
1 kleine tomaat, pulp verwijderd en in blokjes gesneden
1 1/2 el granaatappelsiroop
1/2 tl "seven spice", eventueel allspice
een snuf kaneel
1 el plantaardige olie
1 rode chilipeper, zaad verwijderd, of cayennepeper naar smaak
zout naar smaak
4 middelgrote pitabroodjes, in kwarten gesneden
1/3 kop olijfolie gemengd met plantaardige olie

optioneel:
wat fijngeknipte peterselie


Bereiding


Voeg zout aan de fijngesneden uien toe en laat het mengsel 10 minuten staan.
Knijp met de palmen van je handen overtollig vocht uit de uisnippers.

Verwarm de oven voor (200 C).
Meng in een kom het gehakt, de specerijen, chili, uien, knoflook, tomaat , granaatappelsiroop en indien gewenst wat peterselie.
Snijd de pitabroodjes  doormidden. Snijf de helften eveneens doormidden.
Vul ieder 1/4 stuk pitaberood met en opgehoopte eetlepel vulling en spreid die gelijkmatig uit.

Leg de gevulde kwarten pitabrood naast elkaar op een bakplaat. Bestrijk de kwarten aan beide kanten met het oliemengsel.

Plaats de bakplaat in de voorverwarmde oven en bak de arayes 15 à 20 minuten. Draai ze voor een gelijkmatige bruining om de 5 minuten om.
 
Serveer arayes met volle of Griekse yoghurt.


Info















naar boven

Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________