R E C E P T E N G A L E R I E | kleurrijke wereldgerechten
|
Internationaal | Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________
| "appeltaart in een notendop", Engeland 3 eieren 175 g boter, gesmolten 350 g zelfrijzend bakmeel 2 tl gemalen kaneel 175 g lichte basterdsuiker 3 appels, geschild en klokhuis verwijderd 100 g dadels, ontpit, in stukjes gesneden 100 g geblancheerde hazelnoten, grof gehakt 3 el abrikozenjam Bereiding Verwarm de oven voor (180 C). Bekleed de bodem van een ronde bakvorm (diameter 20 centimeter) met bakpapier en vet de rand van de bakvorm in met boter. Klop de eieren en de boter samen. Meng in een andere kom de bloem, de kaneel en de suiker. Snijd 2 van de 3 appels in stukjes. Schep ze met de stukjes dadel en de helft van de hazelnoten door het bloemmengsel. Voeg het ei-botermengsel aan het bloemmengsel toe en werk ze door elkaar tot een egaal beslag. "Stort het beslag in de bakvorm en strijk het met de bolle kant van een lepel glad. Snijd de overige appel in dunne schijfjes en schik die op het beslag in de bakvorm. Strooi de rest van de hazelnoten over de schijfjes appel Zet de bakvorm in de oven en bak de taart 50 à 60 minuten. Test de gaarheid door een prikker in de taart de steken en er die weer uit te nemen. Het gebak is gaar als de prikker er schoon uitkomt. Neem de taart als die wat afgekoeld is uit de vorm en bestrijk de bovenkant met abrikozenjam. Plaats de taart op een draadrek om uit te wasemen en verder af te koelen. naar boven
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |