R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten



























































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
APPLE CAKE IN A NUTSHELL
"appeltaart in een notendop", Engeland





3 eieren
175 g boter, gesmolten
350 g zelfrijzend bakmeel
2 tl gemalen kaneel

175 g lichte basterdsuiker
 3 appels, geschild en klokhuis verwijderd
100 g dadels, ontpit, in stukjes gesneden
100 g geblancheerde hazelnoten, grof gehakt
3 el abrikozenjam



Bereiding


Verwarm de oven voor (180 C).

Bekleed de bodem van een ronde bakvorm (diameter 20 centimeter) met bakpapier en vet de rand van de bakvorm in met boter.

Klop de eieren en de boter samen. 
Meng in een andere kom de bloem, de kaneel en de suiker.

Snijd 2 van de 3 appels in stukjes. Schep ze met de stukjes dadel en de helft van de hazelnoten door het bloemmengsel.

Voeg het ei-botermengsel aan het bloemmengsel toe en werk ze door elkaar tot een egaal beslag.
"Stort het beslag in de bakvorm en strijk het met de bolle kant van een lepel glad.

Snijd de overige appel in dunne schijfjes en schik die op het beslag in de bakvorm. Strooi de rest van de hazelnoten over de schijfjes appel

Zet de bakvorm in de oven en bak de taart 50 à 60 minuten. Test de gaarheid door een prikker in de taart de steken en er die weer uit te nemen. Het gebak is gaar als de prikker er schoon uitkomt.

Neem de taart als die wat afgekoeld is uit de vorm en bestrijk de bovenkant met abrikozenjam.
Plaats de taart op een draadrek om uit te wasemen en verder af te koelen.


Info













naar boven
Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________