|
R E C E P T E N G A L E R I E
kleurrijke wereldgerechten |
| ||
---|---|---|---|---|
Internationaal Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________ |
Verenigde Staten, dessert, 4 p 2 appels, samen ongeveer 350 g 250 g bosbessen 50 g rietsuiker 250 g mascarpone voor de cobbler topping: 85 g boter, in blokjes 225 g zelfrijzend bakmeel 50 g rietsuiker de geraspte schil van een citroen 150 g yoghurt Bereiding Verwarm de oven voor op 200 C. Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in dunne schijfjes. Leg de appelschijfjes in een ovenbestendige schaal. Verdeel er de bosbessen over en bestrooi het geheel met de suiker. Schep de appelschijfjes, de bosbessen en de suiker voorzichtig om. Breng een laagje mascarpone op het fruitmengsel aan. Doe de boter en de bloem in de blender. Pulseer tot er een soort broodkruim ontstaat. Roer er de suiker en de citroenrasp door. Maak een kuiltje in het midden van het mengsel en giet er de yoghurt in. Roer tot alles goed gemengd is maar overmix het geheel niet. Schep het cobbler-mengsel op het fruit en de mascarpone. Bak de cobbler 20 minuten totdat de topping gerezen en goudkleurig is en het mengsel eronder bubbelt.
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |