R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E


kleurrijke wereldgerechten

























































































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
APPLE AND BLUEBERRY COBBLER
Verenigde Staten, dessert, 4 p





2 appels, samen ongeveer 350 g
250 g bosbessen
50 g rietsuiker
250 g mascarpone

voor de cobbler topping:
85 g boter, in blokjes
225 g zelfrijzend bakmeel
50 g rietsuiker
de geraspte schil van een citroen
150 g yoghurt


Bereiding


Verwarm de oven voor op 200 C.
Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in dunne schijfjes.
Leg de appelschijfjes in een ovenbestendige schaal.
Verdeel er de bosbessen over en bestrooi het geheel met de suiker.
Schep de appelschijfjes, de bosbessen en de suiker voorzichtig om.
Breng een laagje mascarpone op het fruitmengsel aan.

Doe de boter en de bloem in de blender.
Pulseer tot er een soort broodkruim ontstaat.
Roer er de suiker en de citroenrasp door.
Maak een kuiltje in het midden van het mengsel en giet er de yoghurt in.
Roer tot alles goed gemengd is maar overmix het geheel niet.
Schep het cobbler-mengsel op het fruit en de mascarpone.
Bak de cobbler 20 minuten totdat de topping gerezen en goudkleurig is en het mengsel eronder bubbelt.


Info














naar boven
Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________