R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten























































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
APPELS MET CALVADOS IN FILODEEG
Frankrijk, dessert, 4 p





4 appels
4 el poedersuiker
2 el calvados
2 tl kaneel
10 vellen rechthoekig filodeeg (ca 40 bij 40 cm)
100 g gesmolten boter


Bereiding


Laat filodeeg uit de vriezer bijtijds ontdooien.

Schil de appels, ontdoe ze van hun klokhuis en snijd het vruchtvlees in dunne schijfjes. Leg de schijfjes in een ruime schaal.
Strooi de poedersuiker over de schijfjes appel en besprenkel ze met de calvados. Laat de calvados een paar uur intrekken.

Leg een flink stuk bakpapier op je werkblad en strooi er wat bloem over.
Leg een vel filodeeg op het met bloem bestoven bakpapier en bestrijk het met een keukenkwastje met gesmolten boter.
Leg er een ander vel filodeeg bovenop en bestrijk dat eveneens met boter. Herhaal dit tot het deeg vijf laagjes heeft.

Snijd met een scherp mesje het deeg vervolgens in 4 even grote stukken en leg elk stuk op een ondiep ovenschaaltje. Druk het deeg naar beneden tot het aansluit. Vouw deeg dat boven de rand uitsteekt naar buiten.
Verdeel de schijfjes gemarineerde appels over de met deeg beklede schaaltjes en druppel er de resterende marinade over.

Verwarm de oven voor (200 C).

Maak opniew een stapeltje van 5 met boter bestreken laagjes filodeeg Verdeel ook dit stapeltje in 4 gelijke stukken.
Leg het deeg over de appelvulling heen en zorg dat de deegranden op elkaar aansluiten.
Haal het bovenste laagje filodeeg los en leg dat wat verfomfaaid  (vouwen, plooien, kreukels en scheurtjes zijn allemaal oké) terug.

Zet de taartjes in de oven en bak ze 30 minuten.
Verlaag na 15 minuten de temperatuur naar 160 C.
Houd ze het laatste kwartier goed in de gaten. Verlaag de temperatuur verder als het deeg te donker wordt of dreigt te verbranden.

Neem de appeltaartjes uit de oven, laat ze wat afkoelen en serveer ze.


Info


Dit Normandische streekgerecht combineert heerlijk met kaneelijs.




Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________