R   E   C   E    P  T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten











































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

_______________
APPELKOOS KLAPPERPOEDING
abrikozen-kokospudding, 4 p., Zuid-Afrika

reeks 515 (141K)



225 g zelfrijzend bakmeel
1 tl bakpoeder
snufje zout
150 g suiker
60 g zachte boter
2 eieren
1 tl vanille-extract
100 ml melk
1 blik (400 g) abrikozen op siroop
60 g geraspte kokos
3 el abrikozenjam

voor de saus:
125 ml siroop van de abrikozen
375 ml water (zie Info)
100 g suiker
50 g boter


Bereiding


Verwarm de oven voor op 180 C.
Vet een ovenschaal in met wat boter
Meng in een kom het zelfrijzend bakmeel, het bakpoeder en het zout.
Mix in een andere kom de suiker en boter tot een romig geheel en voeg vervolgens één voor één de eieren toe.

Roer het vanille-extract door de melk.
Voeg om beurten het zelfrijzend bakmeelmengsel en de melk toe aan de kom met het suiker-boter-eierenmengsel. Klop het geheel tot een egaal beslag.

Schep de helft van het beslag in de ovenschaal. Leg de abrikozenhelften op het beslag en schep een klein beetje abrikozenjam in elke holte.
Strooi de kokos over de abrikozen. Schep de rest van het beslag in de ovenschaal, de abrikozen verdwijnen dus uit het zicht. Strijk het beslag glad.
Bak de pudding 30 minuten in de voorverwarmde oven goudbruin.

Verhit in een pannetje de ingrediënten voor de saus. Roer tot de suiker is opgelost en laat de saus dan 5 minuten zachtjes koken.
Haal de pudding uit de oven en giet er de warme saus over.
Serveer de pudding.


Info


Dit is werkelijk een heerlijk toetje. Erg zoet maar erg lekker. Wil je het minder zoet, laat dan een deel van de suiker voor de saus achterwege. Ik voeg overigens maar een klein beetje water aan de saus toe, absoluut geen 375 ml want dan krijg je waterige limonade in plaats van een wat stroperige saus.
Ik giet de saus pas over (en om) de pudding nadat ik die op bordjes geschept heb. Je kunt er het dessert aantrekkelijker door uit laten zien.
Houd wat abrikozen achter voor de garnering. Het dessert wordt er alleen maar zonniger van.




naar boven

Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________