R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten



























































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
APPEL-HAZELNOOTDESSERT
nagerecht, 4 p., Duitsland


400 g appels
2 el citroensap
1/2 tl kaneelpoeder
4 el honing
3 el water
4 eieren
zout
80 g hazelnoten, in stukjes
boter

optioneel:
2 el kristalsuiker
lauwwarme custard


Bereiding


Schil de appels, snijd ze in kwarten en verwijder het klokhuis.
Snijd de kwarten appel in dunne schijfjes en doe ze in een kom.
Voeg het citroensap, de kaneel, 1 el honing en 3 el water toe. Meng ze met de appelschijfjes.
Laat het mengsel 5 minuten staan. Giet het daarna door een zeef af.

Vet een bakblik of ovenschaal in met wat boter en leg er de appelschijfjes in.
Verwarm de oven voor op 180 C.
Splits de eieren. Klop het eigeel met  3 eetlepels honing schuimig en voeg er de stukjes hazelnoot aan toe.
Klop het eiwit met een snufje zout tot stijve pieken.
Spatel het eiwit voorzichtig door het eigeelmengsel. Schep het mengsel vervolgens op de appelschijfjes en strijk het glad.
Zet de schaal in de oven en stel de baktijd in op 20 minuten.


Info


Toen ik dit dessert voor het eerst op tafel zette, reageerden mijn tafelgenoten tamelijk lauw.
Er ontbrak iets aan vonden ze en ze hadden gelijk. De toplaag was nogal droog en dat werd niet voldoende gecompenseeerd door de appels. Mijn dierbaren vonden het gerecht ook niet zoet genoeg. Ook dat kon ik alleen maar beamen maar om dit dessert direct na de eerste kennismaking af te schrijven ging me te ver.
Gelukkig maar want na wat geëxperimenteer zijn we heden ten dage helemaal blij met dit nagerecht. Een paar scheppen suiker over de appelschijfjes -voor ze onder het deeg verdwijnen- lost het gebrek aan zoet op en lauwwarme custard behoedt ons voor al te grote droogte.




naar boven
Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________