![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
R E C E P T E N G A L E R I E
kleurrijke wereldgerechten |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Internationaal | Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________
|
APPEL-HAZELNOOTDESSERT
nagerecht, 4 p., Duitsland 400 g appels 2 el citroensap 1/2 tl kaneelpoeder 4 el honing 3 el water 4 eieren zout 80 g hazelnoten, in stukjes boter optioneel: 2 el kristalsuiker lauwwarme custard Bereiding Schil de appels, snijd ze in kwarten en verwijder het klokhuis. Snijd de kwarten appel in dunne schijfjes en doe ze in een kom. Voeg het citroensap, de kaneel, 1 el honing en 3 el water toe. Meng ze met de appelschijfjes. Laat het mengsel 5 minuten staan. Giet het daarna door een zeef af. Vet een bakblik of ovenschaal in met wat boter en leg er de appelschijfjes in. Verwarm de oven voor op 180 C. Splits de eieren. Klop het eigeel met 3 eetlepels honing schuimig en voeg er de stukjes hazelnoot aan toe. Klop het eiwit met een snufje zout tot stijve pieken. Spatel het eiwit voorzichtig door het eigeelmengsel. Schep het mengsel vervolgens op de appelschijfjes en strijk het glad. Zet de schaal in de oven en stel de baktijd in op 20 minuten. Toen ik dit dessert voor het eerst op tafel zette, reageerden mijn tafelgenoten tamelijk lauw. Er ontbrak iets aan vonden ze en ze hadden gelijk. De toplaag was nogal droog en dat werd niet voldoende gecompenseeerd door de appels. Mijn dierbaren vonden het gerecht ook niet zoet genoeg. Ook dat kon ik alleen maar beamen maar om dit dessert direct na de eerste kennismaking af te schrijven ging me te ver. Gelukkig maar want na wat geëxperimenteer zijn we heden ten dage helemaal blij met dit nagerecht. Een paar scheppen suiker over de appelschijfjes -voor ze onder het deeg verdwijnen- lost het gebrek aan zoet op en lauwwarme custard behoedt ons voor al te grote droogte.
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |
---|