![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
R E C E P T E N G A L E R I E
kleurrijke wereldgerechten |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Internationaal | Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________
|
ÄPFEL- RAHMSTREUSELKUCHE
appel-kruimelgebak, Duitsland ![]() 750 g tarwebloem 500 g suiker 3 eidooiers 1 tl zout 450 g boter 1 1/2 k appels 3 el citroensap 5 eieren 600 ml slagroom 2 zakjes vanillesuiker 3 el poedersuiker optioneel: kaneel naar smaak Bereiding Meng de bloem, het zout en 370 g suiker. Voeg er de boter en het eigeel aan toe en maak er zandtaartdeeg van. Zie voor de bereiding het recept "pâte brisée". Bekleed een rechthoekige lage bakvorm met bakpapier. Leg 2/3 deel van het deeg in de bakvorm en druk het uit tot een egale taartbodem. Schil de appels en snijd ze in dunne schijfjes. Sprenkel er het citroensap over. Meng de eieren, slagroom, 130 g suiker en de vanille-suiker. Verdeel de appels over het deeg en schenk er het ei-slagroommengsel over. Verkruimel de rest van het deeg niet al te fijn (keukenmachine) en strooi de kruimels over het gebak. Strooi indien gewenst kaneelpoeder over het kruimeldeeg. Bak de Apfel-Rahmstreuselkuchen 45 à 50 minuten in een op 175 C voorverwarmde oven. Haal het gebak uit de oven, laat het afkoelen en strooi er poedersuiker over. naar boven
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |
---|