R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten



























































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
ÄPFEL- RAHMSTREUSELKUCHE
appel-kruimelgebak, Duitsland


 

750 g tarwebloem
500 g suiker
3 eidooiers
1 tl zout
450 g boter
1 1/2 k appels
3 el citroensap
5 eieren
600 ml slagroom
2 zakjes vanillesuiker
3 el poedersuiker

optioneel:
kaneel naar smaak


Bereiding

Meng de bloem, het zout en 370 g suiker.
Voeg er de boter en het eigeel aan toe en maak er zandtaartdeeg van. Zie voor de bereiding het recept "pâte brisée".

Bekleed een rechthoekige lage bakvorm met bakpapier. Leg 2/3 deel van het deeg in de bakvorm en druk het uit tot een egale taartbodem.

Schil de appels en snijd ze in dunne schijfjes. Sprenkel er het citroensap over.
Meng de eieren, slagroom, 130 g suiker en de vanille-suiker.
Verdeel de appels over het deeg en schenk er het ei-slagroommengsel over.
Verkruimel de rest van het deeg niet al te fijn (keukenmachine) en strooi de kruimels over het gebak. Strooi indien gewenst kaneelpoeder over het kruimeldeeg.

Bak de Apfel-Rahmstreuselkuchen 45 à 50 minuten in een op 175 C voorverwarmde oven.

Haal het gebak uit de oven, laat het afkoelen en strooi er poedersuiker over.


Info














naar boven
Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________