R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten


































































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
ANGOLESE FEIJOADA
Angola





350 g gedroogde witte bonen (cannellini bonen, boterbonen)
700 g delen kip
400 g chorizo, in schijfjes gesneden
4 tenen knoflook, fijngesneden
3 rijpe tomaten, van zaad ontdaan en gehakt
1 ui, in stukjes gesneden
3 wortels, geschild en in stukjes gesneden
1 kleine kool ("cabbage"), in fijne reepjes
6 piri-piri chili's of 2 habaneros, fijngesneden
2 blaadjes laurier
1 bosje peterselie
150 ml palmolie
zout en zwarte peper, naar smaak


Bereiding

Doe de bonen in een grote kom, overgiet ze ruim met water en laat de bonen een nacht in het water wellen.

De vogende dag. Giet de bonen af en doe ze in een grote pan. Giet er zoveel water bij dat de bonen zeker 5 centimeter onder staan. Kook de bonen 2 uur of tot ze zacht zijn, 

Verhit een beetje palmolie in een pan en bak er de stukken kip aan alle kanten goudbruin in. Neem ze uit de pan en lag ze op een bord.

Doe de ui, chili en knoflook in de pan en bak ze tot ze zacht zijn (ca 6 minuten).
Doe de stukken kip terug in de pan en voeg de schijfjes chorizo toe.
Bak ze een paar minuten en voeg dan een beetje water toe zodat ze niet aan kunnen zetten..

Voeg zodra de bonen gaar zijn de tomaten, wortels, kool en laurierblaadjes aan de pan bonen toe.
Breng het mengsel aan de kook en temper vervolgens de warntebron. Laat het geheel sudderen tot de groenten gaar zijn (ca 30 minuten).

Voeg het vlees, de palmolie en de peterselie toe en laat het geheel nog een half uurtje sudderen. Proef of er nog zout en peper toegevoegd moeten worden.

Serveer er rijst bij.


Info











naar boven
Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________