|
R E C E P T E N G A L E R I E
kleurrijke wereldgerechten |
|
||
---|---|---|---|---|
Internationaal Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________ |
4 p., Nederland
1 krop andijvie
50 g goudse kaas of cheddar 50 g bacon 20 g boter 2 el bloem 2 dl melk 1 tl groentenbouillonpoeder of een half groentenbouillonblokje nootmuskaat zout en peper Bereiding Was de andijvie en snijd de bladeren inclusief de middennerven fijn. Stoof de andijvie met aanhangend water tot de bladeren geslonken zijn. Doe het deksel op de pan en laat de andijvie op laag vuur verder garen. Maak een roux van de boter, het meel en de melk. Rasp de kaas of snijd die in kleine stukjes en voeg die aan de roux toe. Roer tot de kaas gesmolten is. Breng de kaassaus op smaak met wat bouillonpoeder, zout, peper en nootmuskaat. Roer de kaassaus door de andijvie. Houd het geheel op laag vuur warm. Snijd de bacon in blokjes en bak die een paar minuten in een beetje olie. Doe de andijvie met de kaassaus in een serveerschaal en strooi er de blokjes bacon over. naar boven
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |