R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten


































































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
ANDIJVIE MET KAASSAUS EN BACON
4 p., Nederland





1 krop andijvie
50 g goudse kaas of cheddar
50 g bacon
20 g boter
2 el bloem
2 dl melk
1 tl groentenbouillonpoeder of een half groentenbouillonblokje
nootmuskaat
zout en peper


Bereiding


Was de andijvie en snijd de bladeren inclusief de middennerven fijn.

Stoof de andijvie met aanhangend water tot de bladeren geslonken zijn. Doe het deksel op de pan en laat de andijvie op laag vuur verder garen.

Maak een roux van de boter, het meel en de melk. Rasp de kaas of snijd die in kleine stukjes en voeg die aan de roux toe. Roer tot de kaas gesmolten is. 
Breng de kaassaus op smaak met wat bouillonpoeder, zout, peper en nootmuskaat.
Roer de kaassaus door de andijvie. Houd het geheel op laag vuur warm.

Snijd de bacon in blokjes en bak die een paar minuten in een beetje olie.

Doe de andijvie met de kaassaus in een serveerschaal en strooi er de blokjes bacon over.


Info













naar boven
Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________