R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten




































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland
______________
ANANAS-CHUTNEY
Brazilië





1 el plantaardige olie
1 rode ui, fijngesneden
2 tl geel mosterdzaad
een stukje (ca 3 cm) verse gember, geschild en fijngehakt
1 groene chilipeper, zaad verwijderd en fijngehakt
 1 ananas (600 g), geschild en in blokjes van ruim 1 cm gesneden
150 ml ciderazijn
100 g lichtbruine basterdsuiker
1/2 tl kurkuma
2 tl nigellazaad
25 g kokos, geroosterd
een kleine handvol verse koriander, grof gehakt


Bereiding


Verhit op middelhoge temperatuur de olie in een ruime pan en bak er de stukjes ui in tot ze zacht zijn (ca 10 minuten).

Voeg het mosterdzaad, de gember en de chilipeper toe en bak ze 2 minuten mee.

Voeg de stukjes ananas, de ciderazijn, de gemalen kurkuma, het nigellazaad, een halve theelepel zout en 100 ml water toe en breng ze aan de kook. Plaats een deksel op de pan en laat het geheel onder af en toe roeren 30 minuten zachtjes pruttelen.

Neem het deksel van de pan en laat de chutney onder regelmatig roeren zachtjes verder garen en indikken tot een jamachtige consistentie (30 à 40 minuten). 

Voeg 5 minuten voor het einde de geroosterde kokos toe.

Neem de chutney van het fornuis en doe die een kom om verder af te
koelen of schep die in glazen afsluitbare potjes.
Roer vlak voor het serveren de koriander door de chutney.


Info









naar boven


Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________