R E C E P T E N G A L E R I E
| kleurrijke wereldgerechten
|
Internationaal | Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________
| Brazilië 1 el plantaardige olie 1 rode ui, fijngesneden 2 tl geel mosterdzaad een stukje (ca 3 cm) verse gember, geschild en fijngehakt 1 groene chilipeper, zaad verwijderd en fijngehakt 1 ananas (600 g), geschild en in blokjes van ruim 1 cm gesneden 150 ml ciderazijn 100 g lichtbruine basterdsuiker 1/2 tl kurkuma 2 tl nigellazaad 25 g kokos, geroosterd een kleine handvol verse koriander, grof gehakt Verhit op middelhoge temperatuur de olie in een ruime pan en bak er de stukjes ui in tot ze zacht zijn (ca 10 minuten). Voeg het mosterdzaad, de gember en de chilipeper toe en bak ze 2 minuten mee. Voeg de stukjes ananas, de ciderazijn, de gemalen kurkuma, het nigellazaad, een halve theelepel zout en 100 ml water toe en breng ze aan de kook. Plaats een deksel op de pan en laat het geheel onder af en toe roeren 30 minuten zachtjes pruttelen. Neem het deksel van de pan en laat de chutney onder regelmatig roeren zachtjes verder garen en indikken tot een jamachtige consistentie (30 à 40 minuten). Voeg 5 minuten voor het einde de geroosterde kokos toe. Neem de chutney van het fornuis en doe die een kom om verder af te koelen of schep die in glazen afsluitbare potjes. Roer vlak voor het serveren de koriander door de chutney. Info
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |