R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E


kleurrijke wereldgerechten

























































































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
AMERICAN COLESLAW
Amerikaanse koolsalade, 8 p





1 grote witte kool, geschaafd
1 ui, fijngesneden of geraspt
1/2 groene paprika, fijngesneden
1/2 tl citroensap
1 el karweizaad (kummel)

voor de dressing:
175 ml slagroom
75 ml zure room
1 el franse mosterd
3 el citroensap
1 el suiker
zout en peper naar smaak
1 el bloem
olie

optioneel:
1 flinke wortel, geraspt of julienne gesneden
2 stengels bleekselderij, in smalle boogjes


Bereiding

Doe de kool, de ui, de groene peper en het citroensap in een slakom.
Schep de ingrediënten om tot ze goed gemengd zijn.

Doe alle ingredientën voor de dressing in een kom en meng ze. Giet de dressing over de salade.
Voeg het karweizaad toe.
Schep de salade om tot de dressing helemaal is opgenomen.

Zet de salade in de koelkast. Laat ze daar minstens een uur staan.
Schep de salade voor het opdienen nog eens om.


Info

Witte kool bevat veel vitamine C, namelijk 29 mg per ons. Bij koken blijft daar 15 mg van over. Zo'n Amerikaanse coleslaw is dus zo gek nog niet. De kool bevat bovendien thiocyanaat (een stof die een antibiotische werking heeft) en bevat in tegenstelling tot veel andere groenten vrijwel geen nitraat.

Coleslaw is een "veramerikanisering" van het Nederlandse woord "koolsalade". De salade heeft niettemin Ierse "roots". In Ierland werd de salade gewoonlijk tegen het einde van de maand bereid met overgebleven groenten en room.
De variatie in "coleslaw" is groot. Vaak worden er geraspte of julienne gesneden wortels aan toegevoegd, in mindere mate ook appels, uien, lente-ui, paprika's, rode kool, ananas, kaas en diverse kruiden en specerijen.




naar boven
Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________