I
N
T
E
R
N
A
T
I
O
N
A
A
L
I
N
T
E
R
N
A
T
I
O
N
A
A
L
I
N
T
E
R
N
R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten
I
N
T
E
R
N
A
T
I
O
N
A
A
L
I
N
T
E
R
N
A
T
I
O
N
A
A
L
I
N
T
E
R
N
Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
 AMANDELBROOD  


amandelbrood



16 g droge gist
3 el suiker
75 g boter
250 ml plus 1 el melk
1 ei
500 g bloem plus extra
100 g gemalen amandelen
zout
1 eidooier

eventueel:
1 à 2 el parelsuiker


Bereiding


Meng de gist en 1 el suiker.
Smelt de boter in een pannetje. Neem het pannetje van het vuur en voeg 250 ml melk toe. Voeg ook het ei toe.

Meng 500 g bloem, de gemalen amandelen, een snufje zout en 2 el suiker.
Kneed het bloemmengsel, het gistmengsel en het lauwwarme melkmengsel tot een glad deeg.
Maak een bol van het deeg. Laat het deeg op een warme plek in een kom bedekt met plastic folie 45 minuten rijzen.

Kneed het deeg even en verdeel het in drie gelijke stukken. Vorm van ieder stuk een rolletje van ca 60 cm lengte.
Maak een vlecht van de drie "draden" deeg.
leg de vecht op een met bakpapier beklede bakplaat. Maak er een krans van als je wilt.
Laat de deegvlecht een half uur rusten.

Verwarm de oven voor op 175 C.
Roer de eidooier en 1 el melk door elkaar.
Bestrijk de krans met het eimengsel en strooi er de parelsuiker over.
Bak het brood in 20 à 25 minuten goudbruin.


Info










naar boven
Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________
_