I N T E R N A T I O N A A L I N T E R N A T I O N A A L I N T E R N |
R E C E P T E N G A L E R I E
kleurrijke wereldgerechten |
I N T E R N A T I O N A A L I N T E R N A T I O N A A L I N T E R N |
||
---|---|---|---|---|
Internationaal Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________ |
AMANDELBROOD
16 g droge gist 3 el suiker 75 g boter 250 ml plus 1 el melk 1 ei 500 g bloem plus extra 100 g gemalen amandelen zout 1 eidooier eventueel: 1 à 2 el parelsuiker Bereiding Meng de gist en 1 el suiker. Smelt de boter in een pannetje. Neem het pannetje van het vuur en voeg 250 ml melk toe. Voeg ook het ei toe. Meng 500 g bloem, de gemalen amandelen, een snufje zout en 2 el suiker. Kneed het bloemmengsel, het gistmengsel en het lauwwarme melkmengsel tot een glad deeg. Maak een bol van het deeg. Laat het deeg op een warme plek in een kom bedekt met plastic folie 45 minuten rijzen. Kneed het deeg even en verdeel het in drie gelijke stukken. Vorm van ieder stuk een rolletje van ca 60 cm lengte. Maak een vlecht van de drie "draden" deeg. leg de vecht op een met bakpapier beklede bakplaat. Maak er een krans van als je wilt. Laat de deegvlecht een half uur rusten. Verwarm de oven voor op 175 C. Roer de eidooier en 1 el melk door elkaar. Bestrijk de krans met het eimengsel en strooi er de parelsuiker over. Bak het brood in 20 à 25 minuten goudbruin. naar boven
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren _______________ |