R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten





































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
AMANDEL-KNOFLOOKSOEP MET DRUIVEN
koud voorgerecht, 4 p., Spanje





150 g gepelde amandelen
200 g witbrood
1 flinke teen knoflook, geperst
200 ml extra vergine olijfolie plus extra
2 el sherryazijn
400 ml ijskoud water
200 g witte pitloze druiven, gehalveerd
2 el amandelschaafsel, geroosterd


Bereiding


Snijd nadat je de korst verwijderd hebt het brood in stukjes.
Doe ze in een kom voeg zoveel water toe dat ze ermee bedekt worden. Laat het brood een paar minuten weken.

Neem het brood uit de kom en knijp er overtollig water uit.

Doe het brood met de amandelen, de knoflook, olijfolie en azijn in de keukenmachine en blend alles tot een glad papje.
Schenk terwijl je doorgaat met blenden het koude water bij het mengsel. Je krijgt dan een dikke soep. Vind je de soep te dik, voeg dan nog wat koud water toe.
Doe de soep in een kom en zet die afgedekt met plastic folie in de koelkast. Laat de soep door en door koud worden.

Schep de soep in kommen of op borden en verdeel er de gehalveerde druiven over. Garneer de soep met het amandelschaafsel en wat druppels olijfolie.


Info


Een minder bekende Spaanse koude soep dan gazpacho maar ze doet er beslist niet voor onder.  


Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________