![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
R E C E P T E N G A L E R I E
kleurrijke wereldgerechten |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | ||
---|---|---|---|---|
Internationaal Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________ |
koud voorgerecht, 4 p., Spanje ![]() 150 g gepelde amandelen 200 g witbrood 1 flinke teen knoflook, geperst 200 ml extra vergine olijfolie plus extra 2 el sherryazijn 400 ml ijskoud water 200 g witte pitloze druiven, gehalveerd 2 el amandelschaafsel, geroosterd Bereiding Snijd nadat je de korst verwijderd hebt het brood in stukjes. Doe ze in een kom voeg zoveel water toe dat ze ermee bedekt worden. Laat het brood een paar minuten weken. Neem het brood uit de kom en knijp er overtollig water uit. Doe het brood met de amandelen, de knoflook, olijfolie en azijn in de keukenmachine en blend alles tot een glad papje. Schenk terwijl je doorgaat met blenden het koude water bij het mengsel. Je krijgt dan een dikke soep. Vind je de soep te dik, voeg dan nog wat koud water toe. Doe de soep in een kom en zet die afgedekt met plastic folie in de koelkast. Laat de soep door en door koud worden. Schep de soep in kommen of op borden en verdeel er de gehalveerde druiven over. Garneer de soep met het amandelschaafsel en wat druppels olijfolie. Een minder bekende Spaanse koude soep dan gazpacho maar ze doet er beslist niet voor onder.
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |