R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten 




































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
ÄLPLERMAGRONEN
(Alpen) macaroni, 4 à 6 p. Zwitserland





4 el boter
2 grote uien, fijngesneden
2 middelgrote aardappels in blokjes van ca 2 cm
500 g macaroni
1/2 kop room
zout en peper naar smaak
1 kop geraspte Gruyère of Emmentaler
appelmoes

optioneel:
6 schijfjes bacon of ham, in stukjes


Bereiding


Verwarm de oven voor (190 C).

Vet een ovenschaal licht in.

Smelt op middelhoge temperatuur de boter in een koekenpan. Bak er de uien goudbruin in. Als je bacon of ham gebruikt, bak de stukjes dan een paar minuten met de uien mee.

Breng een grote pan gezouten water aan de kook. Doe er de blokjes aardappel in en 5 minuten later de macaroni.

Laat het geheel koken tot de aardappels gaar zijn en de pasta net gaar is (ca 7 minuten).

Giet het kookwater af en koel de aardappels en macaroni onder koud stromend water.

Doe de room in een kommetje en voeg er zout en peper naar smaak aan toe.

Schep 1/2 deel van de aardappels en macaroni in de ovenschaal.  Spreid het mengsel egaal uit. Strooi er de helft van de geraspte kaas over.
Verdeel er een ander 1/3 deel van de aardappels en macoaroni over en daarover de andere helft van de geraspte kaas. Verdeel er het laatste 1/3 deel van het aardappel-macaronimengsel over.

Giet er de room over en dek het geheel af met de gekarameliseerde uien.

Zet de schaal, afgedekt met aluminiumfolie, in de voorverwarmde oven.
Neem de schaal uit de oven als het gerecht goed doorgewarmd is (ca 15 minuten).

Schep een laag hete appelmoes op ieder bord en daarop een hoeveelheid Älplermagronen of schep een hoeveelheid Äplermagronen op ieder bord en daarover een laag appelmoes.


Info


Dit niet bijzonder luxe maal vind zijn oorsprong in de weleer armere verder afgelegen bergstreken van het land.




Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________