![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
R E C E P T E N G A L E R I E
kleurrijke wereldgerechten |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
---|---|---|---|---|
Internationaal Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________ |
(Alpen) macaroni, 4 à 6 p. Zwitserland ![]() 4 el boter 2 grote uien, fijngesneden 2 middelgrote aardappels in blokjes van ca 2 cm 500 g macaroni 1/2 kop room zout en peper naar smaak 1 kop geraspte Gruyère of Emmentaler appelmoes optioneel: 6 schijfjes bacon of ham, in stukjes Bereiding Verwarm de oven voor (190 C). Vet een ovenschaal licht in. Smelt op middelhoge temperatuur de boter in een koekenpan. Bak er de uien goudbruin in. Als je bacon of ham gebruikt, bak de stukjes dan een paar minuten met de uien mee. Breng een grote pan gezouten water aan de kook. Doe er de blokjes aardappel in en 5 minuten later de macaroni. Laat het geheel koken tot de aardappels gaar zijn en de pasta net gaar is (ca 7 minuten). Giet het kookwater af en koel de aardappels en macaroni onder koud stromend water. Doe de room in een kommetje en voeg er zout en peper naar smaak aan toe. Schep 1/2 deel van de aardappels en macaroni in de ovenschaal. Spreid het mengsel egaal uit. Strooi er de helft van de geraspte kaas over. Verdeel er een ander 1/3 deel van de aardappels en macoaroni over en daarover de andere helft van de geraspte kaas. Verdeel er het laatste 1/3 deel van het aardappel-macaronimengsel over. Giet er de room over en dek het geheel af met de gekarameliseerde uien. Zet de schaal, afgedekt met aluminiumfolie, in de voorverwarmde oven. Neem de schaal uit de oven als het gerecht goed doorgewarmd is (ca 15 minuten). Schep een laag hete appelmoes op ieder bord en daarop een hoeveelheid Älplermagronen of schep een hoeveelheid Äplermagronen op ieder bord en daarover een laag appelmoes. Dit niet bijzonder luxe maal vind zijn oorsprong in de weleer armere verder afgelegen bergstreken van het land. |
Home Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |