R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten












































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
ALOO MATAR GAJAR
aardappels, erwten en wortels, 4 p., Pakistan





3 el olijfolie
1 ui, fijngehakt
4 tenen knoflook, geperst
3 cm verse gember, fijngesneden
1 tomaat, in stukjes gesneden
1 kleine groene chilipeper, gehakt
3 à 4 (ca 1 kop) kleine wortels in rondjes van 1/2 cm
1 kop erwten (diepvries)
1 flinke aardappel, in blokjes van 2 1/2 cm
1/2 tl komijnzaad
1/2 tl koriander
1/2 tl kurkuma
3/4 tl zout of naar smaak
1/4 tl chilipoeder of meer naar smaak

voor de garnering:
1 el gedroogd fenegriekblad, geplet
1 el korianderblad, gehakt


 bereiding


Verhit op middelhoge temperatuur de olie in een pan met antikleefbodem  en sauteer er de stukjes ui goudbruin in (7 à 8 minuten). Voeg de knoflook en de gember toe. Voeg na 1 minuut de overige ingrediënten -behalve die voor de garnering- toe en sauteer ze 3 à 5 minuten.

Verlaag de temperatuur naar middellaag en plaats het deksel op de pan.
Laat de groente en stukjes aardappel langzaam stomen tot ze goed gaar zijn (ca 25 minuten). Roer zo nu en dan voor een evenwichtige garing.

Proef of er bijgezout en/of bijgepeperd moet worden en voeg indien de groente aan gaat zetten een scheutje water toe. De bedoeling is echter dat de groente en blokjes aardappel in hun eigen vocht gaar stomen.

Garneer de aloo matar gajar met de geplette fenegriek en fijngehakte koriander.

Serveren met (plat)brood en/of rijst .


Info


Een gemakkelijke Pakistaanse "droge" curry, veganistich, glutenvrij, gezond, voedzaam en smakelijk en dat alles in 1 pan en ook nog eens goedkoop. Lekker doordeweeks.

Vaak bestaan Indiase en Pakistaanse namen voor een gerecht uit een opsomming van de hoofdingrediënten zoals hier duidelijk waar te nemen is: "aloo matar garar" is een samenvoeging van de woorden aloo (aardappels), matar (erwten) en gajar (wortels).




naar boven
Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________