![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
R E C E P T E N G A L E R I E kleurrijke wereldgerechten |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | ||
---|---|---|---|---|
Internationaal Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________ |
ALOO MATAR GAJAR aardappels, erwten en wortels, 4 p., Pakistan ![]() 3 el olijfolie 1 ui, fijngehakt 4 tenen knoflook, geperst 3 cm verse gember, fijngesneden 1 tomaat, in stukjes gesneden 1 kleine groene chilipeper, gehakt 3 à 4 (ca 1 kop) kleine wortels in rondjes van 1/2 cm 1 kop erwten (diepvries) 1 flinke aardappel, in blokjes van 2 1/2 cm 1/2 tl komijnzaad 1/2 tl koriander 1/2 tl kurkuma 3/4 tl zout of naar smaak 1/4 tl chilipoeder of meer naar smaak voor de garnering: 1 el gedroogd fenegriekblad, geplet 1 el korianderblad, gehakt Verhit op middelhoge temperatuur de olie in een pan met antikleefbodem en sauteer er de stukjes ui goudbruin in (7 à 8 minuten). Voeg de knoflook en de gember toe. Voeg na 1 minuut de overige ingrediënten -behalve die voor de garnering- toe en sauteer ze 3 à 5 minuten. Verlaag de temperatuur naar middellaag en plaats het deksel op de pan. Laat de groente en stukjes aardappel langzaam stomen tot ze goed gaar zijn (ca 25 minuten). Roer zo nu en dan voor een evenwichtige garing. Proef of er bijgezout en/of bijgepeperd moet worden en voeg indien de groente aan gaat zetten een scheutje water toe. De bedoeling is echter dat de groente en blokjes aardappel in hun eigen vocht gaar stomen. Garneer de aloo matar gajar met de geplette fenegriek en fijngehakte koriander. Serveren met (plat)brood en/of rijst . Een gemakkelijke Pakistaanse "droge" curry, veganistich, glutenvrij, gezond, voedzaam en smakelijk en dat alles in 1 pan en ook nog eens goedkoop. Lekker doordeweeks. Vaak bestaan Indiase en Pakistaanse namen voor een gerecht uit een opsomming van de hoofdingrediënten zoals hier duidelijk waar te nemen is: "aloo matar garar" is een samenvoeging van de woorden aloo (aardappels), matar (erwten) en gajar (wortels). naar boven
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |