![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
R E C E P T E N G A L E R I E
kleurrijke wereldgerechten |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Internationaal | Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________
| bloemkool- aardappelcurry, 4 p., India ![]() 675 g bloemkool, in kleine roosjes verdeeld 2 grote aardappels, geschild en in blokjes gesneden 1 kop rode ui, fijngesneden 1 el gember- knoflookpasta verse gember (2 1/2 cm). fijngesneden of geraspt 2 à 3 teentjes knoflook, fijngehakt 3 middelgrote tomaten, fijngesneden of geraspt 1 el tomatenpuree 1 groene chilipeper 1/2 tl kurkuma 1 tl komijnzaad 1 el korianderpoeder 3 el yoghurt (optioneel) 1/2 tl garam masala 1/2 tl zout 4 à 5 el verse koriander, fijngehakt 2 1/2 el olie voor de garnering: ringen rode ui voor erbij: platbrood (roti, naan, paratha) Bereiding Verhit 1 1/2 el olie in een koekenpan met dikke bodem en sauteer er op hoge temperatuur de blokjes aardappel in (5 minuten). Voeg de bloemkoolroosjes en het komijnzaad toe en ga door met sauteren tot de bloemkool net beetgaar is. Schep het aardappel-bloemkoolmengsel op een bord en zet het terzijde. Giet de rest van de olie in de pan en sauteer er de ui, gember en knoflook in tot de stukjes ui licht gebruind zijn ( 3 à 4 minuten). Voeg alle specerijen toe en sauteer ze een halve minuut mee. Voeg de tomaten, de tomatenpuree en het zout toe en bak ze op middelhoge temperatuur 5 à 6 minuten mee. Verlaag de temperatuur, voeg de yoghurt toe en roer snel even om schifting te voorkomen. Doe de voorgegaarde aardappels en bloemkoolroosjes terug in de pan, voeg 1/3 kop water toe, meng alle in de pan aanwezige ingrediënten en laat het geheel met het deksel op de pan 5 à 8 minuten op middelhoge temperatuur verder garen. Neem als de aardappels helemaal gaar zijn het deksel van de pan en voeg de gehakte verse koriander toe. Laat de pan nog 1 à 2 minuten op het fornuis staan om wat vocht te verdampen. Proef of de curry voldoende op smaak is. Voeg zonodig nog zout en /of peper toe. Serveer aloo gobi met roti, naan of paratha. Blijft er aloo gobi over? Geen probleem, want die smaakt de volgende dag nog beter.
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |
---|