R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten





































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
 ALOO GOBI
bloemkool- aardappelcurry, 4 p., India





675 g bloemkool, in kleine roosjes verdeeld
2 grote aardappels, geschild en in blokjes gesneden
1 kop rode ui, fijngesneden
1 el gember- knoflookpasta
verse gember (2 1/2 cm). fijngesneden of geraspt
2 à 3 teentjes knoflook, fijngehakt
3 middelgrote tomaten, fijngesneden of geraspt
1 el tomatenpuree
1 groene chilipeper
1/2 tl kurkuma
1 tl komijnzaad
1 el korianderpoeder
3 el yoghurt (optioneel)
1/2 tl garam masala
1/2 tl zout
4 à 5 el verse koriander, fijngehakt
2 1/2 el olie

voor de garnering:
ringen rode ui

voor erbij:
platbrood (roti, naan, paratha)


Bereiding


Verhit 1 1/2 el olie in een koekenpan met dikke bodem en sauteer er op hoge temperatuur de blokjes aardappel in (5 minuten).

Voeg de bloemkoolroosjes en het komijnzaad toe en ga door met sauteren  tot de bloemkool net beetgaar is.
Schep het aardappel-bloemkoolmengsel op een bord en zet het terzijde.

Giet de rest van de olie in de pan en sauteer er de ui, gember en knoflook in
tot de stukjes ui licht gebruind zijn ( 3 à 4 minuten).

Voeg  alle specerijen toe en sauteer ze een halve minuut mee.

Voeg de tomaten, de tomatenpuree en het zout toe en bak ze op middelhoge temperatuur 5 à 6 minuten mee.

Verlaag de temperatuur, voeg de yoghurt toe en roer snel even om schifting te voorkomen.
 
Doe de voorgegaarde aardappels en bloemkoolroosjes terug in de pan, voeg 1/3 kop water toe, meng alle in de pan aanwezige ingrediënten en laat het geheel met het deksel op de pan 5 à 8 minuten op middelhoge temperatuur verder garen.

Neem als de aardappels helemaal gaar zijn het deksel van de pan en voeg de gehakte verse koriander toe. Laat de pan nog 1 à 2 minuten op het fornuis staan om wat vocht te verdampen.

Proef of de curry voldoende op smaak is. Voeg zonodig nog zout en /of peper toe.

Serveer aloo gobi met roti, naan of paratha.


Info


Blijft er aloo gobi over? Geen probleem, want die smaakt de volgende dag nog beter.




Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________