R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E
 

kleurrijke wereldgerechten


























































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
 ALICE SPRINGS CHICKEN

kipgerecht, 4 p., Australië






4 kipfilets
1 el plantaardige olie
300 g champignons, in schijfjes
2 el boter
zout en zwarte peper, naar smaak
paprikapoeder
12 schijfjes bacon
90 g Monterey Jack kaas, geraspt
90 g gerijpte Cheddar, geraspt
150 ml honing-mosterddressing

voor de honing-mosterddressing:
1 el honing
1 el mosterd
2 el citroensap
4 el olijfolie
peper


Bereiding


Meng in een kom de ingredienten voor de honing-mosterddressing.
Voeg de kipfilets toe en schep ze om zodat ze aan alle kanten met de dressing bedekt raken.
Zet de kom met de filets in de koelkast en laat ze minstens 2 uur -beter nog een hele nacht- marineren.

Verhit de olie in een bakpan en bak de kipfilets 4 minuten aan iedere kant.
Doe de filets in een ovenbestendige schaal en bestrijk ze met de in de kom achtergebleven honing-mosterdsaus.
Kruid de filets grondig met peper en zout en bedek ze met de baconschijfjes.

Doe de boter in een pan en bak de champignons tot ze zacht zijn.
Schep de champignons over de kipfilets en strooi er de geraspte kaas over.
Bedek de schaal met aluminiumfolie.
Zet de schaal in een op 180 C voorverwarmde oven en stel de baktijd in op 20 minuten.
Controleer of na die tijd de kaas is gesmolten en of de filets helemaal gaar zijn.
Strooi tenslotte wat paprikapoeder over het geheel.
Doe de in de schaal achtergebleven saus in een kommetje en zet dat op tafel.






Info


Een heerlijk licht-zoet en hartig comfort-food-kippetje dat naar alle waarschijnlijkheid vanuit Alice Springs -een stad in Centraal-Australië- aan haar culinaire zegetocht begon.
Wie, behalve vegetariërs en zij die gruwen van de combinatie gevogelte-honing, zal er weerstand kunnen bieden aan deze down-under vogel?

Montery Jack is een Amerikaanse kaas (Californië) op basis van koemelk. Een goed alternatief is jonge Goudse kaas maar een dubbele hoeveelheid Cheddar kan ook.




naar boven

Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________