R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten



































































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
ALFAJORES

koekjes met een tussenlaag dulce de leche, Argentinië


150 g ongezouten boter op kamertemperatuur
200 g suiker
2 eidooiers op kamertemperatuur
1 ei op kamertemperatuur
1 el cognac, eventueel brandy of whiskey
140 g bloem
250 g maizena
1/2 tl bakpoeder
1/2 tl vanille extract
de rasp van 1/2 citroen
1 kop dulce de leche
ongezoete geraspte kokos

klik hier voor het recept "dulce de leche"


Bereiding


Meng of mix in een kom de boter en de suiker tot een romig mengsel.

Voeg de eidooers en het hele ei toe en mix tot die helemaal door het mengsel opgenomen zijn.

Voeg de cognac, het vanille extract en de citroenrasp toe en mix nog eens.

Zeef de bloem, het bakpoeder en de maizena en voeg ze terwijl je mixt geleidelijk toe. Mix tot er geen spoor van de droge bestandelen meer te zien is. Het deeg moet nu (zijde)zacht zijn en niet plakkerig meer.
Laat het deeg een kwartier rusten.

Verwarm de oven voor (170 C).

Rol op een met bloem bestoven ondergrond het deeg uit tot een lap met een dikte van 1/2 cm. 
Snijd met behulp van een mal, bijvoorbeeld een kookring, rondjes uit het deeg. Voor de alfajores die je op de foto ziet is een diameter van 5 cm aangehouden.

Leg de uitgesneden deegrondjes op een met bakpapier beklede bakplaat.
Bak ze 10 à 12 minuten in de voorverwarmde oven. Ze zullen amper kleur hebben maar dat hoort zo.

Breng een eetlepel dulce de leche aan op de vlakke kant van een gebakken deegrondje en leg er een ander gebakken deegrondje met de vlakke kant naar beneden bovenop. Druk de deegrondjes licht aan maar let op dat je de vulling er niet uitdrukt.
Ga met een lepel langs het gevulde dubbele koekje om er eventueel uitgelopen dulce de leche mee weg te nemen.

Strooi de kokos uit op een bordje. Rol het dubbele koekje op zijn kant door de kokos. Die zal zich aan de middelste laag -het dulce de lechelaagje- hechten.

Ga zo door tot de rondjes en de dulce de leche op zijn.


Info

Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________