R E C E P T E N G A L E R I E
| kleurrijke wereldgerechten
|
Internationaal | Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________
|
ALFAJORES
koekjes met een tussenlaag dulce de leche, Argentinië
150 g ongezouten boter op kamertemperatuur 200 g suiker 2 eidooiers op kamertemperatuur 1 ei op kamertemperatuur 1 el cognac, eventueel brandy of whiskey 140 g bloem 250 g maizena 1/2 tl bakpoeder 1/2 tl vanille extract de rasp van 1/2 citroen 1 kop dulce de leche ongezoete geraspte kokos klik hier voor het recept "dulce de leche"
Bereiding
Meng of mix in een kom de boter en de suiker tot een romig mengsel. Voeg de eidooers en het hele ei toe en mix tot die helemaal door het mengsel opgenomen zijn. Voeg de cognac, het vanille extract en de citroenrasp toe en mix nog eens. Zeef de bloem, het bakpoeder en de maizena en voeg ze terwijl je mixt geleidelijk toe. Mix tot er geen spoor van de droge bestandelen meer te zien is. Het deeg moet nu (zijde)zacht zijn en niet plakkerig meer. Laat het deeg een kwartier rusten. Verwarm de oven voor (170 C). Rol op een met bloem bestoven ondergrond het deeg uit tot een lap met een dikte van 1/2 cm. Snijd met behulp van een mal, bijvoorbeeld een kookring, rondjes uit het deeg. Voor de alfajores die je op de foto ziet is een diameter van 5 cm aangehouden. Leg de uitgesneden deegrondjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak ze 10 à 12 minuten in de voorverwarmde oven. Ze zullen amper kleur hebben maar dat hoort zo. Breng een eetlepel dulce de leche aan op de vlakke kant van een gebakken deegrondje en leg er een ander gebakken deegrondje met de vlakke kant naar beneden bovenop. Druk de deegrondjes licht aan maar let op dat je de vulling er niet uitdrukt. Ga met een lepel langs het gevulde dubbele koekje om er eventueel uitgelopen dulce de leche mee weg te nemen. Strooi de kokos uit op een bordje. Rol het dubbele koekje op zijn kant door de kokos. Die zal zich aan de middelste laag -het dulce de lechelaagje- hechten. Ga zo door tot de rondjes en de dulce de leche op zijn.
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |