![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
R E C E P T E N G A L E R I E
| kleurrijke wereldgerechten
| ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Internationaal | Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________
| gehaktballetjes, 4 p., Mexico ![]() 225 g gemengd gehakt 225 g mager rundergehakt 1 ui, in stukjes gesneden 50 g witbroodkruim 1 tl gedroogde oregano 1/2 tl gemalen komijn zout en versgemalen zwarte peper 1 ei, geklopt plantaardige olie takjes verse oregano voor de saus: 1 chipotle chili, zaad verwijderd 1 el plantaardige olie 1 ui, fijngesneden 2 tenen knoflook, geperst 175 ml runderbouillon 1 blikje tomaatblokjes 7 el passato (tomatensaus) Bereiding Meng de beide soorten gehakt. Voeg ui, broodkruim, oregano, komijn, losgeklopt ei en zout en peper toe en werk ze door het gehaktmengsel. Draai balletjes van het gehakt (doorsnee ca 4 cm). Laat de gedroogde chilipeper een kwartier in wat heet water wellen. Verhit de olie in een koekenpan en bak er de ui en knoflook in tot ze zacht geworden zijn (3 à 4 minuten). Laat de chilipeper uitlekken. Bewaar het weekwater. Snijd de peper fijn en voeg die aan het ui-knoflookmengsel toe. Bak de peper 1 minuut mee. Voeg runderbouillon, tomaatblokjes, passato, het weekwater en zout en peper naar smaak toe en breng het geheel aan de kook. Draai het vuur laag en laat de saus zachtjes pruttelen. Bak onderussen de gehaktballetjes. Roer af en toe door de saus. Verhit de olie in een pan en bak er de balletjes in tot ze gebruind zijn (ca 5 minuten) . Bak de balletjes in verschillende partijen. Giet de olie af. Giet de saus bij de balletjes en laat het geheel 10 minuten sudderen. Schep zo nu en dan de balletjes om. Doe de balletjes en de saus over in een verwarmde serveerschaal. Garneer met de oregano. Gaat goed samen met witte rijst. Een chipotle is niet een op zich zelf staande pepersoort of -variant. Chipotle is de benaming voor een gerookte jalapeñopeper.. De chipotle wordt vooral gebruikt in de Mexicaanse en de Tex-Mex keuken, onder meer in salsa's. Voor het "fabriceren" van chipotles worden jalapeño's gebruikt die inmiddels rood zijn geworden zijn. Ze worden gedroogd en gerookt en daarna eventueel verkruimeld of gemaald. In de gemalen vorm is de chipotle hier het meest gangbaar.
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |