R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten



























































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
ALAPA

rundvlees-stew, 4 p., Nigera

1 k rundvlees, in blokjes gesneden
1 k tomaten
100 g verse pepers
2 middelgrote uien
1 blikje tomatenpuree
150 ml palmolie
zout naar smaak


bereiding


Spoel de blokjes vlees met koud water en dep ze vervolgens droog.
Strooi zout (naar smaak) over het vlees.

Snijd de uien fijn.

Doe de helft van de palmolie in een pan en bak er het vlees in tot het aan alle kanten gebruind is.
Voeg de fijngesneden uien toe en laat de blokjes vlees met de uien sudderen tot het vlees nagenoeg gaar is.

Snijd de tomaten en de pepers fijn. Verwijder -indien gewenst- voor minder "spiciness" eerst het zaad en de zaadlijsten van de pepers. pepers.

Verhit in een andere pan de rest van de palmolie.
Voeg de fijngesneden tomaten en pepers en wat zout toe. Laat het tomatenmengsel 10 minuten pruttelen.
Voeg de tomatenpuree toe en roer even flink.

Voeg het nagenoeg gare vlees met de uien aan de pan met het tomatenmengsel toe.  Roer gronding en laat het geheel nog zeker een kwartier sudderen.

Alapa wordt gewoonlijk geserveerd met gekookte rijst of yam. Kan ook gecombineerd worden met "ewedu" of "okrasaus" en geserveerd worden met "eba" of "amala".


info


Dit gerecht kan ook bereid worden met stokvis of verse vis in plaats van rundvlees. Alapa is een traditionele stew die algemeen bereid wordt in de dorpen en veel aangeboden wordt door straatventers.




naar boven
Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________