|
R E C E P T E N G A L E R I E
kleurrijke wereldgerechten |
|
||
---|---|---|---|---|
Internationaal Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________ |
aardappels en uien, 4 p., Sri Lanka 500 g aardappels 250 g uien, geschild en fijngesneden 1 tl zout 1/4 tl kurkuma 1 tl chilipoeder 1 tl paprika 6 el plantaardige olie 4 à 5 kerrieblaadjes 1/2 tl mosterdpoeder 1/2 tl kaneelpoeder 1 à 2 tl citroensap Bereiding Schil de aardappels en kook ze. Snijd de wat afgekoelde aardappels in eetbare stukken. Doe de stukken aardappel in een kom en kruid ze met zout, kurkuma, chilipoeder en paprikapoeder. Schep de aardappels om. Verhit de olie in een koekenpan en bak er de verkruimelde kerrieblaadjes een halve minuut in. Voeg de uien, mosterdpoeder en kaneelpoeder toe en ga door met bakken tot de uien goudbruin kleuren. Voeg de stukken aardappel toe en bak ze mee tot ook die goudbruin zijn. Sprenkel het citroensap over de aardappels. Direkt serveren.
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |