R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten



























































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland
______________
AJI DE LENTEJAS

"spicy" linzenstew, 4 p., Bolivia






1 tl gedroogde, gerookte en gemalen hete peper
...chipotles voor heel "spicy", chile ancho voor wat milder...
1 grote ui, fijngesneden
2 middelgrote tomaten, in stukjes gesneden
 4 flinke tenen knoflook, geperst of fijngesneden
1/2 teen knoflook
 1/2 bos platte peterselie, fijngesneden
 1 kop linzen
 olijfolie
 zout en peper naar smaak

voor de sarsa:
1 middelgrote tomaat, fijngesneden
1/2 ui, in smalle, lange stukjes gesneden
een handvol platte peterselie, fijngesneden
het sap van 1 limoen
 zout naar smaak


Bereiding


 Meng de ingediënten voor de sarsa (salsa). Terzijde zetten en de smaken laten intrekken.

Doe de linzen in een kookpan, overgiet ze met ruim water en voeg zout,  een halve teen knoflook en olie toe. Breng het geheel aan de kook en verlaag dan de temperatuur naar middelhoog.
Kook de linzen tot ze zacht zijn (ca 20 minuten).

Giet de linzen af en verwijder de knoflook. Terzijde zetten.

Verhit terwijl de linzen koken de olie in een koekenpan en bak er op middelhoge temperatuur de knoflook en de peterselie in tot de knoflook licht kleurt.

Voeg de hete, gerookte peper en een beetje water toe en roer.
Voeg na 1 minuut de gehakte tomaten, 1/4 kop water en zout en peper toe.
Plaats het deksel op de pan en laat het geheel op matige temperatuur 25 minuten garen.

Voeg de linzen toe en meng die met de saus. Laat de linzen gedurende 5 à 10 minuten meepruttelen.

Serveer er rijst bij. Schenk er 1 à 2 eetlepels sarsa over.


Info


De linzen kunnen vervangen worden door andere peulvruchten zoals kikkererwten, tuinboontjes.




naar boven
Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________