|
R E C E P T E N G A L E R I E
kleurrijke wereldgerechten |
| ||
---|---|---|---|---|
Internationaal Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________ |
AJI DE LENTEJAS
"spicy" linzenstew, 4 p., Bolivia
1 tl gedroogde, gerookte en gemalen hete peper ...chipotles voor heel "spicy", chile ancho voor wat milder... 1 grote ui, fijngesneden 2 middelgrote tomaten, in stukjes gesneden 4 flinke tenen knoflook, geperst of fijngesneden 1/2 teen knoflook 1/2 bos platte peterselie, fijngesneden 1 kop linzen olijfolie zout en peper naar smaak voor de sarsa: 1 middelgrote tomaat, fijngesneden 1/2 ui, in smalle, lange stukjes gesneden een handvol platte peterselie, fijngesneden het sap van 1 limoen zout naar smaak
Bereiding
Meng de ingediënten voor de sarsa (salsa). Terzijde zetten en de smaken laten intrekken. Doe de linzen in een kookpan, overgiet ze met ruim water en voeg zout, een halve teen knoflook en olie toe. Breng het geheel aan de kook en verlaag dan de temperatuur naar middelhoog. Kook de linzen tot ze zacht zijn (ca 20 minuten). Giet de linzen af en verwijder de knoflook. Terzijde zetten. Verhit terwijl de linzen koken de olie in een koekenpan en bak er op middelhoge temperatuur de knoflook en de peterselie in tot de knoflook licht kleurt. Voeg de hete, gerookte peper en een beetje water toe en roer. Voeg na 1 minuut de gehakte tomaten, 1/4 kop water en zout en peper toe. Plaats het deksel op de pan en laat het geheel op matige temperatuur 25 minuten garen. Voeg de linzen toe en meng die met de saus. Laat de linzen gedurende 5 à 10 minuten meepruttelen. Serveer er rijst bij. Schenk er 1 à 2 eetlepels sarsa over.
Info
De linzen kunnen vervangen worden door andere peulvruchten zoals kikkererwten, tuinboontjes.
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |