|
R E C E P T E N G A L E R I E
kleurrijke wereldgerechten |
|
||
---|---|---|---|---|
Internationaal Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________ |
kip in rode saus, 6 p., Maleisië 1200 g kipdelen (drumsticks en/of kippendijen) 1 el currypoeder 3 uien, grof gesneden 15 tenen knoflook, gepeld en in vieren gesneden een stukje verse gember (circa 4 cm) 6 middelgrote verse rode chilipepers 2 el plantaardige olie 4 laurierblaadjes 3 kardamompitten of 1/2 tl gemalen kardamom 3 kruidnagels 3 steranijs 1 kaneelstokje 1 1/2 el suiker 1 el sojasaus 200 g tomatenpuree 250 ml water zout verder: rijst Bereiding Wrijf de stukken kip in met currypoeder en doe ze in een kom. Bedek de kom met plastic folie en zet die in de koelkast. Laat de curry 2 uur intrekken. Maal de uien, knoflook en gember tot een pasta (keukenmachine). Vijzel de helft van de chilipepers fijn. Snijd de overige chilies in de lengte aan één kant in. Verhit op middelhoog vuur de olie in een wok of sauteerpan. Voeg het uimengsel toe en roerbak het 3 minuten. Voeg de chilipasta toe, de laurierblaadjes, kardamom, kruidnagels, steranijs, het kaneelstokje, de sojasaus en suiker en bak ze mee tot ze geur afgeven. Voeg de stukken kip, de tomatenpuree en de overige chili's toe. Bak de stukken kip aan alle kanten aan. Voeg het water toe en laat het aan de kook komen. Draai vervolgens het vuur laag en laat de stukken kip 20 minuten garen en de saus indikken. Proef of er nog zout toegevoegd moet worden. Serveer ajam masak merah met gestoomde rijst. De hoeveelheid knoflook en rode peper in dit recept zal voor menigeen de tolerantiegrens ver overschijden. Ga wat deze ingrediënten betreft uit van je eigen smaak.
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |