R   E   C   E   P   T   E   N   G   A   L   E   R   I   E

kleurrijke wereldgerechten




































Internationaal

Landen:

Afghanistan
Algerije
Angola
Argentinië
Armenië
Australië
België
Bolivia
Brazilië
Bulgarije
Cambodja
Canada
Caraïben
Chili
China
Colombia
Cuba
Denemarken
Duitsland
Egypte
Engeland
Filipijnen
Finland
Frankrijk
Georgië
Ghana
Griekenland
Guatemala
Honduras
Hongarije
Ierland
IJsland
India
Indonesië
Irak
Iran
Israël
Italië
Japan
Jordanië
Kazachstan
Kenia
Korea
Kroatië
Libanon
Maleisië
Marokko
Mexico
Nederland
Nepal
Nicaragua
Nigeria
Noorwegen
Oekraïne
Oostenrijk
Pakistan
Paraguay
Peru
Polen
Portugal
Roemenië
Rusland
Saoedi-Arabië
Schotland
Senegal
Spanje
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Tibet
Tsjechië
Tunesië
Turkije
Venezuela
Verenigde Staten
Vietnam
Zuid-Afrika
Zweden
Zwitserland

______________
AJAM MASAK MERAH
kip in rode saus, 6 p., Maleisië





1200 g kipdelen (drumsticks en/of kippendijen)
1 el currypoeder
3 uien, grof gesneden
15 tenen knoflook, gepeld en in vieren gesneden
een stukje verse gember (circa 4 cm)
6 middelgrote verse rode chilipepers
2 el plantaardige olie
4 laurierblaadjes
3 kardamompitten of 1/2 tl gemalen kardamom
3 kruidnagels
3 steranijs
1 kaneelstokje
1 1/2 el suiker
1 el sojasaus
200 g tomatenpuree
250 ml water
zout

verder:
rijst


Bereiding


Wrijf de stukken kip in met currypoeder en doe ze in een kom. Bedek de kom met plastic folie en zet die in de koelkast. Laat de curry 2 uur intrekken.

Maal de uien, knoflook en gember tot een pasta (keukenmachine).
Vijzel de helft van de chilipepers fijn. Snijd de overige chilies in de lengte aan één kant in.
Verhit op middelhoog vuur de olie in een wok of sauteerpan. Voeg het uimengsel toe en roerbak het 3 minuten.
Voeg de chilipasta toe, de laurierblaadjes, kardamom, kruidnagels, steranijs, het kaneelstokje, de sojasaus en suiker en bak ze mee tot ze geur afgeven.
Voeg de stukken kip, de tomatenpuree en de overige chili's toe. Bak de stukken kip aan alle kanten aan.
Voeg het water toe en laat het aan de kook komen.
Draai vervolgens het vuur laag en laat de stukken kip 20 minuten garen en de saus indikken.
Proef of er nog zout toegevoegd moet worden.
Serveer ajam masak merah met gestoomde rijst.


Info


De hoeveelheid knoflook en rode peper in dit recept zal voor menigeen de tolerantiegrens ver overschijden. Ga wat deze ingrediënten betreft uit van je eigen smaak.


Home

Rubrieken:

Hapjes:

•  Appetizers
•  Tapas

Voorgerechten:

•  Starters
•  Soepen

Salades

Desserts

Gebak
______________

Fruit

Groenten
______________

•  Aardappels
•  Bonen
•  Brood
•  Granen
•  Linzen
•  Noedels
•  Pasta
•  Rijst
______________

Gevogelte:

•  Kalkoen
•  Kip
•  Diversen
______________

Vlees:

•  Lam
•  Rund
•  Varken
•  Diversen
______________

Eieren

Kazen

Vis/zeevruchten
______________

Noten en zaden

Paddenstoelen
______________

Dressings en
Sauzen


Kruiden en
Specerijen

______________

Specials

Termen en
technieken


Maten en
gewichten


Varia

Deze website
(introductie)


Reageren
______________