|
R E C E P T E N G A L E R I E
kleurrijke wereldgerechten |
Internationaal | Landen: Afghanistan Algerije Angola Argentinië Armenië Australië België Bolivia Brazilië Bulgarije Cambodja Canada Caraïben Chili China Colombia Cuba Denemarken Duitsland Egypte Engeland Filipijnen Finland Frankrijk Georgië Ghana Griekenland Guatemala Honduras Hongarije Ierland IJsland India Indonesië Irak Iran Israël Italië Japan Jordanië Kazachstan Kenia Korea Kroatië Libanon Maleisië Marokko Mexico Nederland Nepal Nicaragua Nigeria Noorwegen Oekraïne Oostenrijk Pakistan Paraguay Peru Polen Portugal Roemenië Rusland Saoedi-Arabië Schotland Senegal Spanje Sri Lanka Suriname Tanzania Thailand Tibet Tsjechië Tunesië Turkije Venezuela Verenigde Staten Vietnam Zuid-Afrika Zweden Zwitserland ______________
| knoflookmayonaise, Frankrijk 4 (of meer) tenen knoflook 2 eidooiers 2 el witte wijnazijn of citroensap 1.5 dl olijfolie 1.5 dl zonnebloemolie zout en witte peper, naar smaak optioneel: 1 tl Dijonmosterd Bereiding Doe de eidooiers, de uitgeperste knoflook, de azijn of het citroensap, zout en peper en (eventueel) de Dijon-mosterd in een kom. Mix de ingrediënten zorgvuldig. Je kunt daar een garde of mixer voor gebruiken maar een foodprocessor is handiger. Laat de machine vanaf het begin tot het einde van de bereiding van de aïoli "draaien". Voeg als het eidooiermengsel goed losgeklopt is druppel voor druppel olijfolie toe. Als de emulsie goed op gang is gekomen en de substantie dikker wordt, kun je meer olie tegelijkertijd gaan toevoegen. Stop met blenden als alle olie is toegevoegd en de substantie een stevige mayonaise geworden is. Aïoli is te herleiden tot het Provençaalse "alh" (knoflook) en "òli" (olie). In de Provence is aïoli of meer formeel Le Grand Aïoli niet alleen de aanduiding voor knoflookolie of -mayonaise maar ook voor een complete schotel bestaande uit verschillende soorten gekookte groenten (gewoonlijk wortels, aardappels, speziebonen), gekookte vis (meestal kabeljauw) en gekookte eieren met aïolisaus. Aïoli is een belangrijk condiment in zowel de Franse als de Spaanse keuken.
Home | Rubrieken: Hapjes: • Appetizers • Tapas Voorgerechten: • Starters • Soepen Salades Desserts Gebak ______________ Fruit Groenten ______________ • Aardappels • Bonen • Brood • Granen • Linzen • Noedels • Pasta • Rijst ______________ Gevogelte: • Kalkoen • Kip • Diversen ______________ Vlees: • Lam • Rund • Varken • Diversen ______________ Eieren Kazen Vis/zeevruchten ______________ Noten en zaden Paddenstoelen ______________ Dressings en Sauzen Kruiden en Specerijen ______________ Specials Termen en technieken Maten en gewichten Varia Deze website (introductie) Reageren ______________ |
---|